FISKARS SUP ENDURANCE

Fiskars SUP Endurance on pitkän matkan SUP-melontakilpailu, missä kahden hengen joukkueet melovat 30 tuntia Pohja-Kiskon järviylängöllä. Järvien välissä on lyhyitä max 2km siirtymiä,, missä kilpailijoiden on kannettava itse lautansa ja tarvikkeensa. Joukkueet yöpyvät kilpailun aikana yhden yön luonnossa.

 

Kilpailussa on vain yksi sarja, tiimissä voi olla kaksi miestä, kaksi naista tai yksi molempia. Laudan kokoa ei ole rajoitettu. Joukkueilla on mukanaan GPS-lähetin. Yleisö ja järjestäjät voivat seurata heidän etenemistään netistä reaaliaikaisesti. Kisa alkaa lyhyellä ”yleisöerikoiskokeella” Fiskarsin keskustassa joella. Sprintissä menestyneet saavat ajallisen edun varsinaiseen pitkän matkan kilpailuun.

Aikataulu, reitti ja maali:

Yleisöerikoiskoe pidetään torstaina 27.6. klo 16:00.

Varsinainen pitkän matkan kilpailu starttaa perjantaina 28.7. klo 8:00.

Reitti on noin 70km pitkä ja sopii sekä aloittelijoille, että kokeneille melojille. Järvet ovat suojaisia, eikä reitillä ole koskia. Kanto-osuudet kulkevat osin tiellä ja osin metsässä.

 

Joukkueet seuraavat reittiä kääntöpisteeltä toiselle GPS-navigaattorilla tai älypuhelimen sovelluksella. Osa kääntöpisteistä on miehitettyjä ja niissä joukkueiden on pysähdyttävä puoleksi tunniksi lepoa varten. Henkilökunta ottaa joukkueen saapumisajan ylös ja ilmoittaa milloin joukkue voi jatkaa matkaa.

 

Perjantaina klo 22:00 kaikkien joukkueiden on leiriydyttävä yöksi. Lauantai-aamuna klo 6:00 kisa jatkuu ja joukkueet saavat jatkaa etenemistä.

Kilpailussa ei ole varsinaista maalia. Joukkueet melovat 30 tuntia ja kilpailun päättyessä lauantaina 14:00, se joukkue, joka on ollut viimeisimmällä miehitetyllä kääntöpisteellä johdossa, voittaa. Saapumisaika mitataan joukkueen jälkimmäisestä melojasta.

Kisan päätyttyä kilpailijat hakeutuvat lähimmälle kääntöpisteelle, mistä järjestäjät hakevat heidät autoilla takaisin Fiskarsiin päivälliselle, palkintojenjakotilaisuuteen, saunaan ja päätösjuhliin.

 

 

Ilmoittautuminen ja majoitus:

Osallistumismaksu on 55€/kilpailija. Hintaan kuuluu päivällinen ja sauna.

Järjestäjä tarjoaa kilpailijoille askeettisen majoituksen ennen ja jälkeen kilpailun. Omalla kustannuksella kilpailijat voivat yöpyä Fiskarsin hotelleissa ja aamiaismajoituksissa.

Ilmoittautuminen tapahtuu verkkokaupassa, jonne on linkki näillä sivuilla. Kilpailuun otetaan max 50 joukkuetta. Ilmoittautumisaika päättyy 25.6. 2017!

 

Tervetuloa!


← Takaisin