Maan Maut

Maan Maut haluaa tuoda esille laadukkaita ja monipuolisia pientuottajia. ”Ruokatapahtuma palvelee sekä kuluttajaa että yrittäjiä ja suurempia toimijoita kuten ravintoloita.” Pohjan Gurut yhdistyksen Juha Järvinen kertoo. "Monet toimijat, jotka ovat mukana Maan Mauissa, ovat tärkeää osa toimitusketjua paikallisille ravintoloille. Käymme tiloilla ja olemme tiiviisti yhteydessä tuottajiin jotka voivat toteuttaa toiveemme ja joiden kanssa pystymme yhdessä kehittämään tuotetta paremmaksi tai tarpeeseen sopivaksi."

”Kuluttaja pääsee Maan Mauissa tutustumaan ei ainoastaan tuotteeseen vaan myöskin monesti tuottajaan. Voit saada arvokasta tietoa, kuinka esimerkiksi emmer-vehnää käytetään ja saat kuulla sen pitkästä historiasta, kuinka sitä on käytetty Suomessa jo 500 vuotta ennen ajanlaskumme alkua”. Järvinen sanoo.

Maan maut järjestetään Fiskarsin Lukaalilla 27.–28.8.2016 klo 10.00-16.00. 

Maan makuja edeltävänä perjantaina 26.8 vietetään Fiskarsin Museolla hapanleipäpäivää klo 10-16.Tule seuraamaan, miten hapanjuuritaikinasta syntyy perinteistä reikäleipää, joka paistetaan Leivintuvan uunissa sekä miten kirnutaan voita. Myynnissä lähituotettuja Mörbyn tilan luomuruisjauhoja, leipämuotteja ja pistimiä ym. Vapaa pääsy ja maistiaisia!

Elokuun viimeisenä viikonloppuna kohtaat seuraavat tuottajat Maan Maut -ruokatapahtumassa.

 

  • Alppijuustot, itävaltalisia juustoja
  • Bakgården, leipää
  • Ekenäs rökeri, lihajalosteet
  • Fiskarsin juustola
  • Herrgårdsglass
  • Heinän Chili
  • Fiskarsin ruokapiiri
  • Hunajahuone
  • Knivo, hiiliteräsveitset
  • Kolatun juustola
  • Kuusenkerkkätuotteet
  • Pohjan Gurut
  • Riihipuoti, jauhot ja puurot
  • Ronnys grönsaker, perunaa ja vihannesta
  • Ruukkikylän herkut, sinapit ja valkospiulituotteet
  • Saariston marjat, hillot ja tyrnituotteet
  • Slow Food Västnyland
  • Södergård, emmervehnä
  • Vihannestori J. Weckman
  • Valkosipuli-Pekka
     

← Takaisin