Ruoka & juoma

Fiskarsissa syödään hyvin

Herkuttelijalla on monta hyvää syytä tulla Fiskarsiin - kaikkina vuodenaikoina. Ruukin vahva ruokaperinne jatkuu tänäkin päivänä monipuolisella lähi- ja luomuruokatarjonnallaan.

Fiskarsissa toimii ympäri vuoden laadukkaita ravintoloita ja tunnelmallisia kahviloita jotka toivottavat kävijät tervetulleeksi hivelemään makuhermojaan.

Suositut ruokatapahtumat kuten Slow Food, Maan Maut ja Maalismarkkinat vahvistavat ruukin monipuolista lähiruokatarjontaa.

Fiskarsin Ruukissa toimii myös Fiskarsin Panimo, jonka artesaanioluet ovat herkullisia joko sellaisenaan tai ruoan seurana.  Panimon omistaja, oluenpanija ja kokki Jari Leinonen kirjoittaa myös herkullista Tuoppi&Sapuska Blogia.

Ruukkiin on myös avattu oma tislaamo Ägräs Distillery, jonka tuotanto alkoi syksyllä 2016. Tislaamon yhteydessä toimiva Tap Room tarjoaa asiakkailleen niin mietoja kuin väkevämpiäkin juomia.

Fiskarsin juomatarjonta kasvaa kun Kuura Ciderin tuotanto siirtyi Fiskarsiin syksyllä 2016. Kuura Cider valmistaa aitoa siideria suomalaisista omenista ilman lisäaineita.

Kesällä 2015 Fiskarsin Ruukki sai myös oman juustolansa, Fiskarsin Juustola Oy:n. Artesaanijuustola aloitti toimintansa jatkamalla Veikkolan perinnejuuston valmistusta. Fiskarsin Juustolan juustomestari, ranskalainen Thierry Jung suhtautuu juuston tekemiseen intohimoisesti ja nauttii uusien tuotteiden kehittämisestä sekä haasteista, joita elävä tuote pitää sisällään. Fiskarsin Juustolan tuotteita on saatavilla Fiskarsin Panimon puodista Fiskarsin Ruukissa sekä Deli tukusta Pohjan kyläkeskuksessa.

 

Tervetuloa nauttimaan paikallisista mauista!


Ravintolat & kahvilat

Ägräs Distillery

Käsityöläistislaamo Fiskarin Ruukissa. Tutustu tislaamoon osallistumalla tislaamokierrokselle tai vierailemalla Ägräs Tap Roomissa jossa myynnissä paikallisia juomia ja ruokia. 

Lue lisää
Ägräs Tap Room

Tap Room on uniikkiin teollisuustyyliin sisustettu baari - kahvila josta näkymä Ägräs Tislaamon tuotantotiloihin. 

Lue lisää
Café Antique

Kanelintuoksuinen kirjakahvilamme Fiskarsin ruukin kellotornin talossa.

Lue lisää
Fiskars Wärdshus

Hotelli-ravintola Fiskars Wärdshus – ystävien kesken Wärssy – on palvellut kulkijoita vuodesta 1836. Majatalo ja ravintola toivottaa tervetulleiksi kaikkina vuodenaikoina!

Lue lisää
Fiskarsin Juustola

Fiskarsin Juustola valmistaa käsityönä sielukkaita juustoja,
joilla on pitkät perinteet.

Lue lisää
Fiskarsin Panimo

Artesaaniolutta Fiskarsin Ruukista!

Lue lisää
Hammarbackenin kahvila

Fiskarsin museon viihtyisä kahvila on avoinna Yläruukissa ympäri vuoden sopimuksesta.

Lue lisää
Kuura Cider

Kuura Cider valmistaa aitoja, suomalaisesta omenasta tehtyjä siiderituotteita. Vanhassa Lipputankotehtaassa sijaitsevat putiikki ja toimintatilat tulevat avautumaan vierailijoille vuoden 2017 aikana.

Lue lisää
LAUNDRY Fiskars Café Bar

Kahvibaari ja terassi entisessä pesutuvassa ruukin sydämessä. Tarjolla makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä keittoa ja salaattia. Avoinna ke-to 10-22, pe-la 10-24, su 10-18

Lue lisää
Lukaali Bistro-Bar-Terrace

Lämminhenkinen bistro-terassiravintola Lukaali tarjoaa kylmiä juomia, herkullisia ruokia ja rentoa seuraa. Suljettu loka-huhtikuu. 

Lue lisää
Ravintola Kuparipaja

Ravintola Kuparipajassa tiivistyy Fiskarsin Ruukin henki: perinteiset käsityötaidot yhdistettynä moderniin ajatteluun ja designiin. Ruokalistalta löytyy makuja ja värejä vuodenajat huomioiden.

Lue lisää
Torikahvila

Suolaista ja makeaa, jäätelöä. Avoinna toukokuusta 2017 syyskuuhun. Suljettu lokakuu-huhtikuu.

 

Lue lisää