Fiskars Bruk

Fiskars, Finland

Sökformulär

Hem

År 2014 fyller Fiskars 365 år. Sedan Fiskars Bruk grundades år 1649, har bolaget vuxit till ett internationellt företag som är stolt över födelseortens månghundraåriga hantverkstradition. I dag bor och arbetar över 100 olika hantverkare, formgivare och konstnärer i Bruket.

Fiskars Bruk önskar sina besökare välkomna att bekanta sig med produkter, tjänster och aktiviteter året runt. För vänner av hantverk och god mat finns det över hundra olika evenemang att välja mellan. Utbudet kompletteras av utomhusaktiviteter och musikaliska upplevelser.

Välkomna att fira Fiskars 365-åriga bruk, som sjuder av liv. Varje dag.

Fiskars Bruk är känt som centrum för finländsk design och konst. Högklassiga konferens-, inkvarterings- och restaurangtjänster samt olika verkstäder och butiker erbjuder mycket att se och uppleva under alla årstider. Ladda ner Fiskars Bruk 2014 broschyr, karta och 365-årjubileumskatalog (11MB).

Under den guidade turen redogör guiden för brukets mångskiftande och intressanta historia, presenterar de viktigaste sevärdheterna och berättar om de hantverkare, formgivare och konstnärer som numera bor och arbetar i Fiskars.

  • Guidningsspråken är finska, svenska och engelska (även tyska och ryska enligt möjlighet)
  • Pris/grupp: må-lö 75 €, sö- och helgdag 112,50 €. Faktureringstillägg 5 €.
  • Turen tar cirka 1 timme