Fiskars Bruk

Fiskars, Finland

Sökformulär

FAQ och respons

F: Vilka är öppettiderna för Fiskars bruk?

S: Fiskars bruk är en levande bygemenskap som välkomnar besökare året om. Sommartid och kring jul när det är högsäsong har utställningarna, verkstäderna och butikerna vanligen förlängd öppethållning dagligen från 10 till 18. Mera exakta klockslag hittar du under rubriken Tjänster. Det är också värt att minnas att många butiker är villiga att, utöver sina ordinarie öppettider, öppna enligt överenskommelse.

F: Får man röra sig med bil i bruket?

S: I bruket går det bra att röra sig till fots, på cykel och med bil. Men vi föreslår att du ställer bilen på bilparkeringen och fortsätter antingen till fots eller på cykel.

F: Får man ta hundar med sig till bruksområdet?

S: I Fiskars bruk gäller samma regler för rastning av sällskapsdjur som för övrigt i Finland. Hundar ska vara kopplade på hela bruksområdet och när det gäller butiker, caféer och restauranger är det bäst att höra sig för med respektive ägare eller personal. På restaurangernas terrasser är det tillåtet att ha hunden med sig. Den som rastar en hund bör se till att hundens exkrementer inte lämnas kvar i miljön inom en tätort på ett område som underhålls. Underhållna områden är enligt lag exempelvis områden där gräsmattorna är klippta, där det finns planteringar eller där vägarna har beläggning.

F: Kan man komma på picknick till bruket?

S: Naturligtvis! En utmärkt plats för picknick är till exempel Inkoparken intill torget. Visst städar du ju upp efter dej, så att andra besökare och Fiskarsborna har glädje av den trivsamma parken också framöver.

F: Finns det toaletter för allmänhet i bruket?

S: Restaurangerna och caféerna har toaletter för sina gäster. Om sommarsesongen, maj-september, har allmänhet tillgång till bajamajor på Fiskars torg. Om andra tider, finns toaletter för allmänhet bakom Tornursbyggnaden.

F: Finns det ett turistinformationskontor i bruket?

S: FiskarsInfo hjälper dig gärna per email och telefon året om, från måndag till fredag kl. 8-16. Brochyrer och kartor finns i alla butiker, restauranger och kaféer i bruket och personalen är beredd att svara på frågor angående brukets tjänster. Du kan även ladda ner en broschyr här.
fiskars.info@fiskars.fi ,+358 19 277 7504

F: Hur kan jag besöka brukets utställningar?

S: Sommarutställningen är belägna i Gamla Kopparsmedjan (karta nr 6). Fiskars 365- jubileumsutställning ligger i Kopparsmedjan och har öppet 3.1.-31.3.2014 ti-fre kl 11-17 och lö-sö kl 11-15. Fiskars 1649-utställningen är i Tornursbyggnaden (karta nr 12) tillsammans med Fiskars shop och den är öppen dagligen hela året om.
 

Fråga eller kommentera!

Kommentarerna kanske inte publiceras här i sin helhet, men vi använder oss av dem både här på sidan och för att utveckla vår webbsajt överlag. Om du föredrar att responsen och/eller svaret förblir konfidentiellt, så kan du ta kontakt via blanketten på sidan Om oss eller per e-post.

Lägg till ny kommentar