Heritage Walk AR -kierros

Haluatko kuulla lisää entisajan elämästä Fiskarsissa oikean historiallisen henkilön kertomana? Tervetuloa mukaan kierrokselle ruukkiin, virtuaalisen Karin von Julinin opastamana!

FISKARS VILLAGE HERITAGE WALK

Tervetuloa aikamatkalle 1800-luvun Fiskarsiin! Henkiin heräävä Karin von Julin kertoo elämästään Fiskarsissa, neljässä eri kohteessa. Tarinaan pääset tutustumaan mobiililaitteen avulla, lataamalla ilmaisen ARILYN -sovelluksen sovelluskaupasta. Kierros on toteuettu AR -tekniikan avulla.

Karinin tarinaan voit osallistua kuudessa eri kohteessa: Kasarmi1852 (matkailukartassa nro 15A), Seuraintalo Lukaali (matkailukartassa nro 1), Kivitalo (matkailukartassa nro 9), Peltorivi (matkailukartassa nro 19), Vanha Auratehdas (matkailukartassa nro 27) ja Fiskarsin museo (matkailukartassa nro 30).

Tee näin:

  1. Nappaa mukaasi kartta matkailuinfosta tai jostain Fiskarsin putiikeista, ravintoloista tai kahviloista, tai lataa se tästä.  Suunnista AR kohteisiin, jotka on merkitty sinisillä tähdillä mtkailukarttaan. Kierroksen lähtöpiste sijaitsee Kasarmi1852-rakennuksessa olevassa näyttelytilassa, mutta kohteisiin voi myös tutustua eri järjestyksessä.
  2. Lataa ilmainen ARILYN -sovellus mobiililaitteeseen sovelluskaupasta
  3. Osoite kohteessa olevaa kylttiä puhelimella ja kyltti herää henkiin
  4. Tutustu Karin von Julinin elämään ja entisajan Fiskarsiin

Jaa kokemuksesi #fiskarsvillageheritagewalk

 

Karin von Julin 1871–1914

Albert ja Sophie (os. Bergenheim) von Julinin seitsemästä lapsesta vanhin, Karin von Julin, asui Fiskarsissa Kivitalossa. Karin toimi mm. isänsä sihteerinä ja hänet tunnettiin aktiivisesta työstään Fiskarsin ruukin hyväksi. Karin rakasti valokuvaamista ja hänen kuviensa kautta välittyy hänen rakkautensa Fiskarsin ruukkia kohtaan. Karin kaipasi ruukkiin paikkaa jossa kaikki pystyisivät nauttimaan kulttuurista ja yhdessäolosta. Hän käynnisti varainkeruun Seuraintalo Lukaalin (matkailukartassa nro 1) rakennuttamiseksi. Lukaali valmistui vuonna 1896.

 

AR -tekniikka

AR eli augmented reality, tarkoittaa lisättyä todellisuutta. Kyseessä on näkymä, johon on lisätty tietokonegrafiikalla tuotettuja elementtejä ja jota käyttäjä tarkastelee läpikatseltavien (see-through) näyttöjen kautta, kuten älypuhelin tai tabletti.

Suunnittele vierailusi

Suunnittele vierailusi on työkalu jolla voit merkitä itsellesi kiinnostavia kohteita ja räätälöidä oman Fiskars vierailu kokemuksesi.

Kuinka tämä toimii?

Suunnittele vierailusi toiminnalisuuden avulla voit kerätä itseäsi kiinnostavia tapahtumia, aktiviteeteja ja kohteita Minun listalle. Luomasi lista autaa sinua räätlöimään oman näköisesi Fiskars vierailun.

Kerääminen listalle tapahtuu klikkaamalla, missä tahansa sivustolla, tapahtuman, aktiviteetin tai kohteen yhteydessä oleva sydänsymbolia. Kohteen poistaminen omalta listalta tapahtuu painamalla kyseisen kohteen X symbolia

Valmiin listan voit tulostaa tai lähettää sen omaan sähköpostiisi.

Minun lista
Varaa aikaa
Numero kartalla
Suunnittele vierailusi