Taontakokeilu ja työnäytökset sepän pajalla

Sepän työnäytöksiä ja taontakokeilua pienryhmille ja yksittäisille matkailijoille. Kysy lisää taontakokeiluista tai varaa aikaa taontanöytökseen ryhmällesi.
Aukioloajat
15.9 asti arkisin 12-17
Osoite
Takopaja, Kuparivasarantie, 10470 Fiskari
Puhelinnumero
+358 50 590 2797
Sähköposti

Sepän työnäytäksiä ja taontakokeilua pienryhmille ja yksittäisille matkailijoille. Kysy lisää taontakokeiluista tai varaa aikaa taontanöytökseen ryhmällesi.

 

Laitilassa syntynyt Upi Anttila kasvoi käsityöammattiin jo lapsena isoisänsä puu- ja satulasepän verstaassa.

Peruskoulutuksensa hän sai 1970-luvulla Vakka-Suomen ammattikoulussa ja Turun teknillisessä oppilaitoksessa, josta hän valmistui laivanrakennusteknikoksi 1980.

Anttila vaihtoi rakennusteknikon työt sepän hyviä kädentaitoja vaativaan ammattiin perustaessaan oman takopajan Fiskarsin ruukkiin vuonna 1992.

Anttila taitaa hyvin perinteisen sepäntyön mutta pystyy taitavasti toteuttamaan myös modernia muotoilua. Hän on valmistanut lukuisia tilaustöitä eri tahoille kuten esim. Pehrsbölen, Joensuun ja Hirvihaaran kartanoihin.

Anttila tekee myös runsaasti yhteistyötä oppilaitosten ja luovien alojen ammattilaisten kanssa sekä kasvattaa uutta sukupolvea sepän ammattiin kisälliperiaatteella. Hän toimii myös hyvin aktiivisesti alansa järjestöissä ja tapahtumissa.