Risslan metsäpolku

Risslan metsäpolun reitti kulkee polkuja ja teitä myöten Fiskarsin Ruukin lähimetsissä. Reitin varrella on paitsi luonnonkauniita alueita, myös historiallisesti ja metsänhoidollisesti mielenkiintoisia kohteita. 

Metsäisillä osuuksilla reitti on merkitty puihin oranssilla värillä. Katu- ja tieosuuksilla reittiä ei ole merkitty. Kohdat, joissa polku erkanee tiestä, on merkitty maastoon opastein. Kartta on hyvä pitää mukana ja sitä on osattava lukea, jotta löytää kohdat, joissa polku erkanee teistä.  Polut ovat pääosin melko helppokulkuisia, mutta paikoin on jyrkkiä ja vaativia osuuksia, mm. Risslan padolla.  Sateella monet paikat voivat olla liukkaita. Jalkineet tulee olla maastokelpoiset. Kulkeminen tapahtuu omalla vastuulla.

Reitti on suunniteltu siten, että sen voi aloittaa ruukin keskustasta ja myös päättää ruukin keskustaan. Reiteistä voi valita eripituisia vaihtoehtoja ja polun voi kulkea joko myötä- tai vastapäivään. Reitin voi myös yhdistää Flaggbergetin ympäri kulkevaan puulajipolkuun, josta on olemassa erillinen esite.

Aloituspiste Isokiskontie 7, N 60 7.9745’ E 23 32.5436’

Lataa metsäpolun karttaesite tästä.

Lisätietoja:


← Takaisin

Fiskarsin Luonto