Kartanoiden arkistot -arkistopäivä

Kartanoiden arkistot
Arkistopäivä Fiskarsissa tiistaina 14.11.2017
Kartanot ovat olleet oman alueensa vaikutusvaltaisimpia keskuspaikkoja, työllistäjiä ja kulttuuriperinnön vaalijoita. Niin uudet toimintatavat kuin uutuustuotteetkin levisivät kansan tietoisuuteen usein kartanoiden kautta. Pohjan paikallishistoriallisen arkiston kokoelmissa on useiden lähikartanoiden arvokasta arkistoaineistoa, joka kertoo meille entisaikojen kartanoelämästä.


Arkistopäivä käynnistyy klo 15–18, kun Pohjan paikallisarkistolla on tavattavissa toinen Kärkelän kartanon uuden historiateoksen kirjoittajista, Tanja Bergroth. Kärkelä – historiallinen ruukki ja punaisten tupien kylä -kirjoja on myös myynnissä.
Klo 18.15 arkistopäivä jatkuu Lukaalissa esitelmällä. Luomuviljelijä Anna Alm kertoo maatalouden muutoksesta Mörbyn tilalla 1900-luvulla, ajalla jolloin traktorit syrjäyttivät hevoset. Mörbyn tilan arkistot kuuluvat Pohjan paikallisarkiston kokoelmiin. Kaksikielisen esitelmän yhteydessä on kahvitarjoilu.
klo 15–18 Avoimet ovet Pohjan paikallishistoriallisessa arkistossa, paikalla historioitsija Tanja Bergroth. Peltorivi 11, Fiskars.
klo 18.15 Anna Alm, Mörby gård: ”Hevosesta traktoriin”. Seuraintalo Lukaali, Fiskarsintie 318, Fiskars.
Vapaa pääsy
Lisätietoa Pohjan paikallishistoriallinen arkisto, arkistonhoitaja Maria Ollikainen, 044-0500854, arkivet@fiskarsmuseum.fi


← Takaisin