KONSERTTI: Sävelten kimallusta ja tunteiden kuohua, Maria Kalaniemi ja Marianne Maans

Maria Kalaniemi ja Marianne Maans juhlivat 30-vuotista musiikillista yhteistyötään ja tekevät sen kunniaksi kiertueen Sävelten kimallusta ja tunteiden kuohua - Glittrande toner och svallande känslor.

Sibelius-Akatemian kansanmusiikkiosastolta vuonna 1987 alkanut ystävyys jatkui Ramunders Döttrar -yhtyeeksi (myöhemmin Ramunder), joka vei muusikoita festivaaleille Suomessa ja ulkomailla. Suomenruotsalainen kansanmusiikki on edelleen muusikoiden inspiraation lähde. Nyt kolmenkymmenen vuoden ystävyys sekä elämänkokemus heijastuvat musiikkiin ja kuuluvat yhteissoitossa.
”Konserteissamme yhdistyvät perinne ja omat sävellykset. Suomenruotsalaisessa kansanmusiikkimateriaalissa on oma voimansa, mikä viehättää. Musiikkimme ei kuitenkaan tunne kielirajoja, vaan puhuu omaa kieltänsä”, kuvaavat taiteilijat omaa suhdettaan esittämäänsä musiikkiin.


Villeillä polskilla, menueteilla, iki-ihanilla rakkauslauluilla ja balladeilla on niin ikään vahva merkitys taiteilijoille. Molemmat viehättyvät myös vanhan tanssimusiikin helmistä. Musiikki on käynyt läpi elämän erilaisia vaiheita, niin ilossa kuin surussa. ”Tärkeintä musiikissamme ovat erilaiset tunnetilat, jotka kappaleet tuovat esiin. Armotonta svengiä, iloa ja leikkimielisyyttä sekä ”oksat pois”-menoa ja herkkää tunteellisuutta. Laululla on tärkeä ja luonnollinen merkitys musiikissamme. Laulussa meitä kiinnostavat samalla lailla niin keskiaikaiset balladit, lyyriset ja sydäntä särkevät 1800-luvun rakkauslaulut kuin Olavi Virran ihanat tangotkin. Niissä kaikissa on tarinoita, jotka kertovat tunteista ja erilaisista kohtaamisista.”

 


← Takaisin

Aika

2018-08-11 2018-08-11 11.8.2018

klo 18

Ilmaiskonsertti

Paikka

Seuraintalo Lukaali

Fiskarsintie 318 ( Navigaattoriin osoite: Fiskarsintie 12)

10470 Fiskari