ROOTS/JUURET Näyttely ja Lanseeraus

ROOTS/JUURET Näyttely ja Lanseeraus
Suunnittelijakollektiivi Son of Martin

 

Son of Martin on suunnittelijakollektiivi. Meitä suunnittelijoita yhdistävät perhesiteet ja rakkaus muotoiluun ja käsityöhön. Jatkamme isoisän käsityöperinnettä kahdessa sukupolvessa kukin omalla tavallamme.

Olemme jakautuneet eri puolille maapalloa, Suomeen ja Australiaan. Säännöllinen yhdessäolomme, keskinäinen luottamus ja ymmärrys tukevat yksilöllisen ilmaisun kehittymistä. Näyttelyyn osallistuvat suunnittelijat toimivat kukin yksityis- tai pienyrittäjinä. Vaikka lähestymistavat muotoiluun ja huonekalusuunnitteluun ovat hyvin erilaisia,tekijöitä yhdistää tinkimätön pyrkimys ammattitaidon edistämiseen. ROOTS/JUURET näyttely tarjoaa yksilöiden lähestymistapaa huonekalusuunnitteluun eri näkökulmista: rakenteellisesta, konseptuaalisesta, taiteellisesta ja teoreettisesta. Näyttelyn esineet osoittavat, miten suomalainen huonekalusuunnittelu voi olla myös yleisestä mielikuvastaan poiketen detaljirikasta ja runsasta, kuitenkin tinkimättömällä taiteellisella otteella toteutettua.


Näyttelyyn osallistuvat:
•Sisustusarkkitehti Anne Kosonen esittelee tilakonseptinsa signeeratut tilat. Hän esittelee myös CLT:stä valmistettuja, funktionaalisia taide-esineitä. Nämä ovat jatkumo hänen suunnittelemaansa Fiskarsissa sijaistevalle CLT minitalolle, joka on pioneerirakennus alueella.
•Sisustusarkkitehti ja kalustesuunnittelija Wilhelmiina Kosonen tuo näyttelyyn suunnittelemansa WHATMENT WARRIORS kaapit, joiden inspiraatio löytyy vaatteesta ja haasteesta tuoda vaatteen fyysisiä ominaisuuksia osaksi kalustetta. Wilhelmiina tutkii kaapeissa huonekalun kykyä toimia taideobjektin kaltaisena kontemplaatioesineenä tilassa.
•Designer-makers Helena Kinnunen ja Lasse Kinnunen (Deka Studio) esittävät Deka
Studiolle suunnitelmansa kalusteet, joihin kuuluu kaapistotilaustyön Lontooseen sekä
tuotantohuonekaluja: sohvan, tuoleja ja pöytiä. Deka Studion huonekalut ja sisustusesineet
edustavat korkeatasosta, kestävää suunnittelua ja käsityötaitoa.
•Redirective designer Nora Kinnunen esittelee kehittämänsä the Endangered Skill platformin, jonka kautta hän harkitsee kriittisesti käsityön asemaa nykyajan yhteiskunnassa. Näyttelyssä hän esittelee projekteja, joissa käsityö, tiede ja taito keskustelevat ekologisista kysymyksistä.

Näyttely on avoinna: 17.6 - 16.7.2017 ma-su klo 11-17, Vanha Viljamakasiini, Fiskarsintie 333, Fiskars 10470.

Näyttelyn avajaiset: perjantaina 16.6.2017 klo 14 – 17.

lisätiedot  ja kuvat: Helena Kinnunen info@sonofmartin.com← Takaisin