Slow Food festivaali 2018

Tervetuloa Suomen parhaisiin lähiruokajuhliin, eli Slow Food Festivaaleille Fiskarsin Ruukkiin! Teemana on tietenkin reilu, puhdas ja kotimainen lähiruoka. Tänä vuonna tuotevalikoima on erityisen laaja: tuottajia on koko Länsi-Uudeltamaalta sekä Varsinais-Suomesta. Tuote-esittelyjen ja myynnin lisäksi luvassa on taas monenlaista ohjelmaa sekä lapsille, että aikuisille.  Nappaa kori ja kylmäkassi käteen ja tule ostamaan kotimaisia herkkuja suoraan tuottajalta kultuttajalle!
 
 

Yhdeksättä kertaa järjestettävien Slow Food Festivaali -lähiruokamarkkinoiden pääosassa on jälleen hyvä, puhdas ja oikeudenmukainen ruoka. Vuoden teemana on ruoan alkuperä ja miten se tuotetaan. Tämän lisäksi luvassa on paljon hienoa ohjelmaa, sekä aikuisille että lapsille, joille on järjestetty oma Kids Festival. Supersuositut Slow Food Festivaalit sijoittuvat Fiskarsin Ruukin Makasiiniin, Kuparipajan Mustaan- ja Valkoiseen saliin, Lukaaliin sekä ulkotiloihin Paja-aukiolle. 


Hyvä tietää

  • Markkinat ovat auki la-su klo 10-16.
  • Sisäänpääsy 1 €, parkkimaksu 2 €.
  • HUOM! Ota käteistä mukaan.
  • Festivaaleille järjestetään bussikuljetuksia Karjaan rautatieasemalta ja Tammisaaresta. Katso aikataulut täältä!
  • Lukaalissa, heti parkkipaikkojen tuntumassa kuullaan erilaisia esitelmiä, tervehdyksiä ja keskusteluja. 
  • Uutuutena markkinoilla tarjoillaan maistiaisia. Etukäteen varattavissa maistiaisissa pääsee herkuttelemaan kahvilla, juustolla, perunalla, oluella sekä hapanleivällä! Osta lippusi täältä: https://www.netticket.fi. Lipun voi ostaa myös hapanjuuritaiturin Eliisa Kuuselan työpajaan “Speedbaking Slow Bread” (sijainti: Backers Baker, Borgbyntie 2).
  • Makasiinin uusi silta johtaa vanhaan, tuttuun Makasiiniin, jossa tuottajat esittelevät ja myyvät herkkujaan. Muistathan, että lattia on epätasainen! Lisää ruokatuottajia löydät Paja-aukiolta.
  • Kuparipajan Mustasta salista löytyvät ravintolatoimitsijat, tapahtuman järjestäjien “lounge” sekä Raaseporin kaupungin esittelypiste.
  • Valkoisessa salissa sijaitsee demokeittiö, jossa taitaviksi tunnetut kokit kokkaavat kukin vuorollaan.
  • Valkoisessa salissa järjestetään myös lasten oma ”Slow Kids Festival”, jossa Fiskarin Martat tarjoavat lapsille ja heidän vanhemmilleen opastusta kasvisten tunnistamisessa ja paikallinen Luovat Pajat järjestää työpajoja.

 
Ohjelma (osa ohjelmasta ruotsin- ja englanninkielellä)


LAUANTAI

  • 10.00 Avaus – Diana Lindholm & Ville Vuorelma & Ludovico Roccatello, Makasiinin silta
  • 10 – 10.30 SPEEDBAKING SLOW BREAD
  • 10.45 – 11.15 SPEEDBAKING SLOW BREAD Eliisa Kuusela, Backers Baker Ab, Borgbyvägen 2
  • 11.00 Ari Ruoho, ravintola Nokka, Demokeittiö, Kuparipaja
  • 11.00 “Offentlig gastronomi – Bra mat åt barn och åldringar” – Johan Andersson Samlingslokalen
  • 11.00 Tasting – Kaffe-Cafetoria Assembly hall
  • 12.00 “Smaka på Västnyland” – boken om regionens matproducenter – Turistchefen Ville Vuorelma intervjuar Bitte Westerlund Samlingslokalen
  • 12.oo Tasting – Tenholan meijeri, Lukaali
  • 12.00 Menchel Alico Pullinen, Coconut Street, Demokeittiö, Kuparipaja
  • 12.30 Johan K. Dal – “Global Food System” Assembly hall
  • 13.00 “Upprop från Turin” – Diana Lindholm & Ludovico Roccatello & Minna Junttila Samlingslokalen
  • 13.00 Janne Rautio – “Suomalaista villikalaa” Demokeittiö, Kuparipaja
  • 13.00 Tasting – Peruna, Ammi Malkamäki Samlingslokalen
  • 13.30 “ProLocalis – den nya närmatsäppen/uusi lähiruokaäppi” – Christos Granqvist Samlingslokalen/Lukaali
  • 14.00 Paneelikeskustelu eläimen hyvinvoinnista lihantuotannossa: Kati Pulli, Raija Rehnberg, Ann Storsjö, moderaattorina Bettina Lindfors
  • 14.00 Baiba Smilga, Slow Food Riga, Demo kitchen, Copper Smithy


SUNNUNTAI

  • 10.30 “International Slow Food” – Johan K. Dal & Ludovico Roccatello, Lukaalissa
  • 11.00 Samuel Mikander, Culinary Team of Finland, Demokeittiö, Kuparipaja
  • 11.00 “Ylpeä kotimaisesta ruuasta? MTK, Lukaali
  • 11.00 Tasting – Kaffe-Cafetoria Assembly hall
  • 12.00 “REKO-ringar” Thomas Snellman, Lukaali
  • 12.oo Tasting – Tenholan Meijeri, Lukaali
  • 12.00 Menchel Alico Pullinen, Coconut Street, Demokeittiö, Kuparipaja
  • 13.00 “Kåseri från Turin” Diana Lindholm, Lukaali
  • 13.00 Demokeittiö, Kuparipaja
  • 13.00 Tasting – Hapanjuurileipä, Eliisa Kuusela, Lukaali
  • 13.30 “ProLocalis – uusi lähiruoka-appi – Christos Granqvist, Lukaali
  • 14.00 Paneldiskussionen om kvalitet av kött: Anders Norrback, Johan Andersson, Pontus Berglund, moderator Maria Wasström
  • 14.00 Baiba Smilga, Slow Food Riga, Demo kitchen, Copper Smithy


KIDS FESTIVAL, KUPARIPAJA 6. – 7.10 kl 10 – 16

Nonstop taidepajoja ruokateemalla:
Ruokamandala; taideleivät; korttien maalausta; taaperoille maalausta ruokamaaleilla; pihlajamarjakoruja

Martat tarjoavat lapsille ja heidän vanhemmilleen opastusta kasvisten tunnistamisessa.

Poniratsastusta
Luontopolku 

 

Slow Food Festivaalit järjestää Slow Food Västnyland- yhdistys, joka on palkittu pitkäjänteisestä työstään kestävän ruokakultuurin puolesta. Lue lisää festivaaleista yhdistyksen nettisivuilta! http://slowfoodvastnyland.org/fi/
 

Slow Food on tasaisesti kasvava kansainvälinen verkosto. Liike tekee esityksiä, maistatuksia ja julistuksia hyvän, puhtaan ja oikeudenmukaisen ruoan puolesta. Tänä päivänä Slow Foodiin kuuluu 150 000 jäsentä 153 maassa. Slow Food työskentelee kansainvälisesti ylläpitääkseen ja suojellakseen paikallista ja alueellista ruokakulttuuria sekä kehittääkseen pientuotantoa. Slow Food Västnylandille erityisen tärkeää on julkisten ruokapalvelujen laatu; millaista ruokaa tarjotaan päiväkodeissa, kouluissa ja vanhainkodeissa.


← Takaisin