Sijainti & yhteystiedot

Tiekartat

Ajo-ohje Helsingistä

Ajetaan Länsiväylää ja Hangon tietä (tie 51) eteenpäin noin 78 km, kunnes tullaan risteykseen, jossa Hyvinkää (94 km, tie 25) vasemmalle, Hanko (54 km) ja Karjaa oikealle. Ajetaan Hankoon päin. Vajaan kilometrin päässä ryhmitytään oikeanpuoleiselle kaistalle ja käännytään oikealle Karjaa (2 km) ja Pohja (12 km) ja ajetaan noin 400 m (tie kulkee rautatien alitse). Heti alikäytävän jälkeen käännytään oikealle (viitta Pohja 12 km). Ajetaan suoraan eteenpäin noin 2 km (mm. joen yli), kunnes tulee kärkikolmio ja risteys, jossa vasemmalle Karjaa (2 km) ja oikealle Pohja (9 km, tie 111). Ajetaan oikealle. Ajetaan suoraan eteenpäin noin 9 km. Tien vasemmalla puolella olevan SHELLin huoltoaseman jälkeen mäen päällä käännytään oikealle (viitta Karjalohja 20 km, FISKARS 4 km, tie 104) ja jatketaan kunnes tullaan Fiskarsin ruukkiin.

Ajo-ohje Turusta

Lähdetään Turun keskustastaa aja tielle Yliopistonkatu suuntaan Aninkaistenkatu/Reitti 9. Noin 1km päästä käännytään aja tielle Reitti 1, E18 ja Reitti 186 suuntaan Reitti 104 kohteessa Raasepori. Liity tielle Helsingin valtatie/Reitti 1 ja jatka Reittiä 1/E18 noin 40km. Lopuksi käänny Kiskontie/Reitti 186 ja jatka siitä eteenpäin noin 30km niin saavut Fiskars Ruukkiin.

Sijainti & yhteystiedot

Tervetuloa Fiskarsin ruukkiin, läntiselle Uudellemaalle!

Fiskars sijaitsee Raaseporin kaupungissa, Pohjan alueella, Karjaan länsipuolella vajaa sata kilometriä Helsingistä länteen. Karjaalle voi matkustaa junalla tai linja-autolla ja loppumatkan (n. 15 km) taksilla tai linja-autolla.

GPS-osoite: Fiskari [60°7'48"N, 23°32'40"E]

Navigaattoriosoitteella Peltorivi 1, Fiskars (tai Fiskari) tulet torin parkkipaikalle.

Lähin rautatieasema on Karjaa ja lähin lentokenttä Helsinki-Vantaa.

Julkinen liikenne Fiskarsiin

Juna: Helsingin ja Turun väliä liikennöivät junat pysähtyvät Karjaalla.

Aikataulut ja lisätiedot: VR (määränpääksi Karjaa).

Linja-auto: Karjaan linja-autoasemalta pääsee ympäri vuoden Fiskarsiin linjaliikenteen busseilla.

Linjaliikenteen aikataulut ja lisätiedot: Matkahuolto (Määräpaikaksi "Fiskari" ja lähtöpaikaksi esim. Karjaa) Karjaan linja-autoasema sijaitsee n. viiden minuutin kävelymatkan päässä Karjaan rautatieasemasta K-Supermarketin vieressä. Helpoiten kävelet paikalle nousemalla junaraiteelta ylös sillalle ja kääntymällä kohti Karjaan keskustaa. Katso myös tiedot kesäbusseista täältä. 

Muita aikataulutietoja Internetissä

www.matka.fi (Lähtöpaikaksi esim. Helsingin rautatieasema, kohteeksi "Fiskari" ja pudotusvalikosta Fiskari Raasepori)