Ruoka & juoma

Fiskarsissa syödään hyvin

Herkuttelijalla on monta hyvää syytä tulla Fiskarsiin - kaikkina vuodenaikoina. Ruukin vahva ruokaperinne jatkuu tänäkin päivänä monipuolisella lähi- ja luomuruokatarjonnallaan.

Fiskarsissa toimii ympäri vuoden laadukkaita ravintoloita ja tunnelmallisia kahviloita jotka toivottavat kävijät tervetulleeksi hivelemään makuhermojaan.

Suositut ruokatapahtumat kuten Slow Food, Maan Maut ja Maalismarkkinat vahvistavat ruukin monipuolista lähiruokatarjontaa.

Fiskarsin Ruukissa toimii myös Fiskarsin Panimo, jonka artesaanioluet ovat herkullisia joko sellaisenaan tai ruoan seurana.  Panimon omistaja, oluenpanija ja kokki Jari Leinonen kirjoittaa myös herkullista Tuoppi&Sapuska Blogia.

Ruukkiin on myös avattu oma tislaamo Ägräs Distillery, jonka tuotanto alkoi syksyllä 2016. Tislaamon yhteydessä toimiva Tap Room tarjoaa asiakkailleen niin mietoja kuin väkevämpiäkin juomia.

Fiskarsin juomatarjonta kasvaa kun Kuura Ciderin tuotanto siirtyi Fiskarsiin syksyllä 2016. Kuura Cider valmistaa aitoa siideria suomalaisista omenista ilman lisäaineita.

Tervetuloa nauttimaan paikallisista mauista!

Ravintolat & kahvilat
Ägräs Distillery

Käsityöläistislaamo Fiskarin Ruukissa. Tutustu tislaamoon osallistumalla tislaamokierrokselle tai vierailemalla Ägräs Tap Roomissa jossa myynnissä paikallisia juomia ja ruokia. 

Lue lisää >
Ägräs Tap Room

Tap Room on uniikkiin teollisuustyyliin sisustettu baari - kahvila josta näkymä Ägräs Tislaamon tuotantotiloihin. 

Lue lisää >
Café Antique

Kanelintuoksuinen kirjakahvilamme Fiskarsin ruukin kellotornin talossa.

Lue lisää >
Fiskars Wärdshus

Hotelli-ravintola Fiskars Wärdshus – ystävien kesken Wärssy – on palvellut kulkijoita vuodesta 1836. Majatalo ja ravintola toivottaa tervetulleiksi kaikkina vuodenaikoina!

Lue lisää >
Fiskarsin Panimo

Artesaaniolutta Fiskarsin Ruukista!

Lue lisää >
Café Hammarbacken

Fiskarsin museon viihtyisä kesäkahvila Yläruukissa. Avoinna myös tilauksesta ympäri vuoden.

Lue lisää >
Kuura Cider

Kuura Cider valmistaa aitoja, suomalaisesta omenasta tehtyjä siiderituotteita. Vanhassa Lipputankotehtaassa sijaitsevat putiikki ja toimintatilat ovat avoinna to-su klo 11 - 17 ja sopimuksen mukaan.

Lue lisää >
Lukaali Bistro-Bar-Terrace

Lämminhenkinen bistro-terassiravintola Lukaali tarjoaa kylmiä juomia, herkullisia ruokia ja rentoa seuraa. Suljettu loka-huhtikuu. 

Lue lisää >
Ravintola Kuparipaja

Ravintola Kuparipajassa tiivistyy Fiskarsin Ruukin henki: perinteiset käsityötaidot yhdistettynä moderniin ajatteluun ja designiin. Ruokalistalta löytyy makuja ja värejä vuodenajat huomioiden.

Lue lisää >
Torikahvila

Suolaista ja makeaa, jäätelöä. Avoinna toukokuusta 2018 syyskuuhun. Suljettu lokakuu-huhtikuu.

 

Lue lisää >