Kuura Cider

Kuura Cider valmistaa aitoja, suomalaisesta omenasta tehtyjä siiderituotteita. Käytämme aina 100% suomalaista omenaa, emmekä lisää vettä, tiivisteitä, tai aromiaineita. Haluamme tukea ja olla luomassa suomalaista aidon siiderin kulttuuria. Vaikka maailman eri kolkkien siideriperinteet inspiroivatkin rikkaudessaan, olemme halukkaita myös kokeilemaan ja kehittämään uudenlaisia pohjoisia ilmentymiä omenasta. 

 

Tuotevalikoimaamme kuuluu siidereitä laidasta laitaan: Kuivaa aitoa villihiivoilla käynyttä siideriä, kuplivaa siideriä, samppanjamenetelmällä tehtyä kuohusiideriä, sekä pohjoista luontoa erinomaisesti ilmentävää, pakkasen puraisemaa Jääsiideriä, Ice Cideria. Pyrimme myös erilaisin kokeiluin löytämään omenasta uusia puolia.

 

Uskomme, että satokauden aiheuttamat vaihtelut omenan ominaisuuksissa ovat hyväksi, siksi teemme satovuoden siidereitä. Oikea siideri onkin aina ajan ja paikan lopputulos; kasvukauden olosuhteet yhdistettynä kasvupaikkaan. Toki tuotantovaiheen ratkaisuilla on oma merkityksensä lopputuotteeseen. 


Tuotantotiloissamme vuodenkierto näkyy selvästi: Syksyllä sadon kypsyessä alkaa mehustuskausi, talvella tankit käyvät hiljalleen ja toisaalla annamme pakkasen puraista ja tuoda oman pohjoisen leimansa tuotteisiimme. Keväällä alkaa elämä tarhoilla ja kausituotteemme ovat pullotuskunnossa, kesällä luonto kukoistaa ja mekin olemme keskellä tärkeintä myyntikautta. Tuotannon sykli on yksi vuosi ja moni tuote ottaa sitäkin pidemmän ajan. Meillä voit aistia rauhallisen tuotannon ja läheisten omenamaiden hengen. Tuotantotiloissamme on mahdollista vierailla, myöhemmin tarkemmin tietoja.


← Takaisin