Bicycle Friendly Fiskars

Kategoriat: Vinkit vierailuun
Fiskarsiin pyöräilemään? Hyvä valinta, sillä uskomme kohteemme olevan yksi Suomen monipuolisimmista pyöräilykohteista. Alla muutamia vinkkejä ja ajatuksia pyöräilijöille, jotka voivat olla hyödyllisiä suunnitellessa reissua Raaseporiin.

Fiskars Village on hieno kohde pyöräilijälle. Upeassa syksysäässä on mainiota olla ulkona, haastaa itseään tai sopia tapaaminen ystävän kanssa maastopyöräreitille ja kokea reitti yhdessä. Lisätiedot Fiskars Village trail Centerin maastopyöräreiteistä löytyvät täältä: www.fiskarsvillagetrailcenter.fi

Maastopyöräilijöille tarkoitettu parkkipaikka löytyy Seuraintalo Lukaalin vierestä kartalla nro 1. Parkkipaikalta kannattaa talutella reittien aloituspisteelle, Paja aukiolle, kartalla nro 4, sieltä löytyy reittikartta punaisen liiterin seinältä. Karttaan on merkitty kaikki reitit pituuksineen ja vaikeusasteineen.

©Fiskars Village_Fiskars Village Trail center

Itse reiteillä on syytä huomioida muut ulkoilijat; poluilla liikkuvat maastopyöräilijöiden lisäksi kävelijät, juoksijat, marjastajat ja sienestäjät, sekä peurat. Muista siis tämä: hidasta ja tervehdi 😊

Reitit ovat erittäin monipuoliset ja antavat flow-tunteen ja sopivasti haastetta niin aloittelijalle kuin kokeneemmalle ajajalle. Rövarbergetin punainen reitti palkitsee huikeilla maisemilla ja Flacksjön sininen tarjoaa tilaisuuden käydä pulahtamassa puhtaassa järvessä. Kaikki reitit alkavat Paja-aukiolta ja päättyvät ruukkiin, eli maastossa olevia kylttejä ja merkkejä seuraamalla et eksy. Palatessa ruukkiin on syytä ottaa vauhtia pois ja tarkkailla jalankulkijoita ja muuta liikennettä. Jätetään rymistelyt metsään.

©Fiskars Village_Fiskars Village Trail center

Fiskars Village_ Fiskars Village trail Center

Retki- ja maantiepyöräilijät voivat valita useamman hienon reitin Länsi-Uudellamalla. Visit Raasepori on listannut muutaman tutustumisen arvoisen reitin sivuilleen. Näistä erityismaininnan ansaitsee Ruukkireitti joka kulkee jopa kuuden ruukin läpi!

Pyöräilijät ovat tervetulleita Fiskarsin putiikkeihin ja ravintoloihin. Jos olet kurainen voit kahvilassa pyytää henkilökunnalta vaikka muutaman lisäservetin pepun alle. Jos löydät #bicyclefriendlyraseborg tarran ikkunasta, voit olla varma että täältä saat lainata pumppua tai sisärenkaan paikkaussettiä, voit täyttää vesipullon ja saat pyöräilijälle tärkeää tietoa. Fiskarsin putiikeista löydät hienot tuliaiset kotiin; merinovillaiset asusteet, paikallista kahvia, teetä tai olutta tai vaikka taottu avaimenperä pyöränlukon avaimeen.

Paitsi hienoja putiikkeja ja hyvää ruokaa on Fiskarsissa satsattu muutamaan erityispalveluun pyöräilijöille:

  • 2 x Park Tool Trailhead Workstation Paja-aukiolla (kartta nro 4) ja Cafe Bar Pesula Fiskarsissa.
  • Pyörien pesupaikka Paja-aukio (kartta nro 4) avoinna melkein vuoden ympäri, kaapista saa lainata harjaa ja ottaa pesuainetta, ja sieltä voipi löytyä lainakypäräkin.
  • 2 x Shimano Steps – ebike laturit, PRO Components työkalusetit, pumppu sekä myynnissä perusvaraosia:
    Cafe Bar Pesula Fiskars

Fiskars Village_Fiskars Village Trail Center_winter

Etkö ehtinyt rullata kaikkia reittejä läpi? Aina ei tarvitse lähteä saman tien kotiin vaan ruukissa voi myös yöpyä Fiskars Wärdshusissa tai Hotel Tegelissä. Hotel Tegeliltä voi myös kysyä saunomismahdollisuutta. Mikäli olet tulossa Fiskarsiin johonkin pyöräilytapahtumaan, kannattaa majoitus varata hyvissä ajoin.

Nähdään poluilla!

Lisää artikkeleita

30.09.2021

Ruukin ruskaa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa kuin Lapin puissa

Ruska on hienoa täällä etelässäkin ja monipuolisen puuston ansiosta värien kirjo suurempaa...

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli
28.09.2021

Tuhannen perhoslajin ruukki

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli
28.09.2021

Mäkihyppyä Fiskarsissa

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli
18.08.2021

Hiilijalanjälkiä Fiskarsin metsissä

Kategoriat: Fiskarsin historia ja ympäristö
Lue artikkeli

Suunnittele vierailusi

Suunnittele vierailusi on työkalu jolla voit merkitä itsellesi kiinnostavia kohteita ja räätälöidä oman Fiskars vierailu kokemuksesi.

Kuinka tämä toimii?

Suunnittele vierailusi toiminnalisuuden avulla voit kerätä itseäsi kiinnostavia tapahtumia, aktiviteeteja ja kohteita Minun listalle. Luomasi lista autaa sinua räätlöimään oman näköisesi Fiskars vierailun.

Kerääminen listalle tapahtuu klikkaamalla, missä tahansa sivustolla, tapahtuman, aktiviteetin tai kohteen yhteydessä oleva sydänsymbolia. Kohteen poistaminen omalta listalta tapahtuu painamalla kyseisen kohteen X symbolia

Valmiin listan voit tulostaa tai lähettää sen omaan sähköpostiisi.

Minun lista
Varaa aikaa
Numero kartalla
Suunnittele vierailusi