Vanha Mylly

Uusi mylly rakennettiin kuonatiilestä vuonna 1898 vanhalle myllypaikalle. Fiskarsin myllyn kerrotaan olleen pitäjän suosituin ja se oli toiminnassa aina 1950-luvulle asti.

Fiskarsin alkuperäinen mylly oli vilkkaassa käytössä jo 1620-luvulla eli ennen itse rautaruukin perustamista. Ei kuitenkaan ole tarkkaan tiedossa kuinka pitkään Fiskarsinjoen varrella on ollut mylly. Vaikuttaa siltä, että aluksi ruukilla oli oma mylläri joka mainitaan ensi kerran vuonna 1672, mutta vuonna 1691 oli paikka vuokrattavana.

 

Fiskarsin myllyllä oli yhteinen kouru masuunin kanssa ja ne käyttivät vuorotellen vesivoimaa. Fiskarsinjoki on tunnettu ajoittaisesta vedenpuutteesta ja siksi myllyssä oli vain kaksi paria jauhinkiviä. Mylly oli vilkkaassa käytössä sillä ruukki toimitti jauhoja myyntiin Tukholmaan. Mahdollisesti Räävelistä tuotiin viljaa joka jauhettiin täällä ja myytiin eteenpäin. Myös maanviljelijät lähialueilta jauhoivat viljansa Fiskarsissa.

Myllystä lisää mediaoppaassa: https://tarinasoitin.fi/mylly

Suunnittele vierailusi

Suunnittele vierailusi on työkalu jolla voit merkitä itsellesi kiinnostavia kohteita ja räätälöidä oman Fiskars vierailu kokemuksesi.

Kuinka tämä toimii?

Suunnittele vierailusi toiminnalisuuden avulla voit kerätä itseäsi kiinnostavia tapahtumia, aktiviteeteja ja kohteita Minun listalle. Luomasi lista autaa sinua räätlöimään oman näköisesi Fiskars vierailun.

Kerääminen listalle tapahtuu klikkaamalla, missä tahansa sivustolla, tapahtuman, aktiviteetin tai kohteen yhteydessä oleva sydänsymbolia. Kohteen poistaminen omalta listalta tapahtuu painamalla kyseisen kohteen X symbolia

Valmiin listan voit tulostaa tai lähettää sen omaan sähköpostiisi.

Minun lista
Varaa aikaa
Numero kartalla
Suunnittele vierailusi