KWUM- keramiikkamuseo

KWUM tarkoittaa koreaksi unelmaa – Fiskarsissa se tarkoittaa Karin Widnäsin museota. Suurelta osin Karin Widnäsin omista kokoelmista koostuvan pysyvän näyttelyn lisäksi museon vaihtuvissa näyttelyissä nähdään sekä kotimaisten että ulkomaisten keramiikkataiteilijoiden teoksia.
Aukioloajat
15.5.-29.8. ma-su klo 12-17, 30.8–30.9. ke-su klo 12-17. KWUM: Elämystorstaina 15.7. avoinna myös klo 15-20.
Pääsymaksu
8 €/aikuiset, 5 €/eläkeläiset, opiskelijat, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi. Voit myös tehdä virtuaalisen kierroksen näyttelyissä.
Osoite
KWUM- keramiikka, Baklurantie 12, 10470 Fiskari
Puhelinnumero
+358 50 511 2232
Sähköposti

KWUM tarkoittaa koreaksi unelmaa – Fiskarsissa se tarkoittaa Karin Widnäsin museota. Ajatus keramiikkamuseosta kypsyi pitkään. Kun rakentaminen vihdoin alkoi, valmistui yli 300-neliöinen rakennus parissa vuodessa. Museossa yhdistyvät puu ja keramiikka. Se on oiva esimerkki keramiikan käyttämisestä rakennuksissa. Arkkitehti Tuomo Siitonen on piirtänyt myös viereisen Studio Widnäsin, jossa yhdistyvät taiteilijan koti, työtilat ja galleria.

Karin Widnäsin inspiraation lähteenä ovat olleet: hänen opettajansa, suomalaisen keramiikkataiteen uranuurtaja Kyllikki Salmenhaara; lukuisat matkat keramiikan perinteistä tunnettuun Koreaan; sekä Fiskarsissa toimiva vireä taidekäsityöläisten yhteisö. Karin haluaa puolustaa keramiikkataiteen asemaa Suomessa ja siirtää eteenpäin sukupolvien aikana kehittynyttä ymmärrystä materiaaleista ja tekniikoista, jotka ovat jäämässä liian vähälle huomiolle keramiikkataiteen opetuksessa.

Suurelta osin Karin Widnäsin omista kokoelmista koostuvan pysyvän näyttelyn lisäksi museon vaihtuvissa näyttelyissä nähdään sekä kotimaisten että ulkomaisten keramiikkataiteilijoiden teoksia.

Näyttelyt kesällä 2021:

LILLEMOR MANNERHEIM
KIM SIMONSSON – CORNELIUS COLLIANDER
KWUM COLLECTED – ORIGO
MUSEUM SHOP

15.5.–29.8. 2021 päivittäin klo 12–17
30.8.–30.9.2021 ke–su klo 12–17

 

KOTONA XVI – JUKKA MÄKELÄ
1.6.–29.8.2021 päivittäin klo 17-19

Lisätietoa: www.kwum.fi

Suunnittele vierailusi

Suunnittele vierailusi on työkalu jolla voit merkitä itsellesi kiinnostavia kohteita ja räätälöidä oman Fiskars vierailu kokemuksesi.

Kuinka tämä toimii?

Suunnittele vierailusi toiminnalisuuden avulla voit kerätä itseäsi kiinnostavia tapahtumia, aktiviteeteja ja kohteita Minun listalle. Luomasi lista autaa sinua räätlöimään oman näköisesi Fiskars vierailun.

Kerääminen listalle tapahtuu klikkaamalla, missä tahansa sivustolla, tapahtuman, aktiviteetin tai kohteen yhteydessä oleva sydänsymbolia. Kohteen poistaminen omalta listalta tapahtuu painamalla kyseisen kohteen X symbolia

Valmiin listan voit tulostaa tai lähettää sen omaan sähköpostiisi.

Minun lista
Varaa aikaa
Numero kartalla
Suunnittele vierailusi