Se & gör

Nästa evenemang

21.11.2018 — 22.12.2018

Bruksfolkets julsysslor och kattcafé

I verkstäderna tillverkar vi juldekorationer och kort med traditionella tekniker. Vi använder oss t.ex. av nejlikor, appelsiner, halm, papper och akvarell. Julverkstäderna arrangeras i kakelugnens värme i vårt...

Läs mer

24.11.2018 — 6.1.2019

Julen i Fiskars 2018

Julen firas igen i stämningsfulla Fiskars Bruk fr.o.m. 24.11.2018. Programmet koncentrerar sig till veckosluten då de felsta butiker, verkstäder, restauranger och caféer har öppet. Julen i Fiskars består av varm...

Läs mer

Varierande utställningar

Arkitektur

Stenhuset

Brukets huvudbyggnad Stenhuset byggdes 1816–1822. Huset var ursprungligen ägarens bostad och centrum för brukets förvaltning.

Läs mer Se alla

Naturstigar

Skogsstigen Rissla

Skogsstigen Rissla passerar genom stigar och vägar längs Fiskars i de närliggande skogarna. Längs med stigen finns det förutom natursköna områden även historiskt och skogsvårdsmässigt intressanta platser.

 

Läs mer
Trädslagsstigen

Att vandra längs den knappt två kilometer långa markerade trädslagsstigen är ett härligt sätt att uppleva den sköna naturen som omger Fiskars bruk. Stigen, som kantas av 23 olika trädslag, löper dels genom själva bruksområdet och dels i utkanterna. Ett av träden är en ek som är årsbarn med bruket.

Läs mer