Onoma 25 års-jubileumsutställning TÄÄLLÄ | HÄR | HERE

Datum för evenemang
30.05.2021 - 12.09.2021
Öppethållning
varje dag kl 11-18
Adress
Kopparsmedjans Svarta och Vita Sal, Kopparhammarvägen 5, 104700 Fiskars
Telefon
+358 (0) 44 75 88 203

MÅNGA GUIDNINGAR –upplev utställningen tillsammans med konstnärerna

Utställningen kan på valda sommarlördagar upplevas tillsammans med utställande konstnärer som håller guidade turer kallade ”Här med konstnären”. Andra guidade turer, utställningsguidningen Stigarna och Onoma25 med fokus på Onomas historia, ordnas under hela sommaren. Biljetter till guidningarna kan köpas i förväg från vår nya webbutik.

 

PRISER

Inträdesbiljett 9 €  / 6 €

Guidningar 6 € / 4 € (45min)

 

TIDTABELL FÖR GUIDNINGARNA:

STIGAR: mån-ons kl. 13.00, 15.00, 17.00

ONOMA25: tors-sön kl. 13.00, 15.00, 17.00

Under våren kan man följa med utställningens aktörer och hur utställningen framskrider på Instagram och Facebook. Under hela året publiceras videon på YouTube, där medlemmarna delar med sig av sitt arbete och sina minnen kring Onoma.

 

30.5 – 12.9.2021

Öppet dagligen 11-18

 

Fiskars utgör en unik miljö där ett stort antal konstnärer bor och arbetar. Största delen av det forna brukssamhällets population arbetar inom de kreativa branscherna; konsthantverkare, designers och utövare av en mångfald konstformer och nästan en tredjedel av dem är medlemmar i Onoma. 25-årsjubileumsutställning TÄÄLLÄ | HÄR | HERE undersöker denna lokala unika kontext och lyfter dels fram Onomas mångsidighet och dels konstnärerna bakom verken.

Det lokala är ett tema som under 2000-talet fått allt mer uppmärksamhet och har betonats speciellt nu, under de omständigheter som vi levt sedan mars ifjol. Närmare 60 lokala konstnärer, formgivare och hantverkare har ur olika synvinklar fördjupat sig i det lokala som tema och platsens betydelse.

STIGAR I UTSTÄLLNINGEN

I utställningen kan man följa olika stigar varav en är tidsperspektivet; det förflutna, nutiden och framtiden. En annan stig kan sägas vara människans förhållande till omgivande fenomen och varelser. Stigarna bildar förstås ingen entydig karta, utan sammanflätas och kompletterar varandra. På samma sätt sammanflätas tiden, platsen och fenomenen och bildar de olika förutsättningar under vilka vi verkar, oavsett om det handlar om en fysisk plats eller ett känslomässigt tillstånd.

 

ARBETSGRUPPEN FÖR SOMMARUTSTÄLLNINGEN 2021

  • Ulrika Ferm, kurator
  • Freja Bäckman, kuratorassistent
  • Lea Sarasjoki, utställningsarkitekt
  • Lulu Halme, grafiker
  • Susanna Louneva, utställningschef

 

Följ oss

IG                                                @onomasummerexhibitions
FB                                                Onoma Summer Exhibitions

YouTube                                     Onoma Fiskars
LinkedIn                                     Onoma Fiskars

 

Webbsida                                  https://onoma.fi/sv/