TuliValo2020

TuliValo kommer till Fiskars igen för att ljusa upp den mörka sesongen. Evenemanget börjar 21.11.2020.
Datum för evenemang
21.11.2020 - 06.01.2021
Öppethållning
21.11.2020-6.1.2021
Inträde
0€

EldLjus öppnas 21.11.2020 med ett ljusevenemang av Tarja Ervasti och Annukka Larsen. På samma gång öppas Maikki Pekkalas installation som är synlig fram till 6.1.2021. Evenemanget produceras av ONOMA tillsammans med Fiskars Village, Desico och Lafoy Oy

 

Maikki Pekkala: INVAASIO

 

Som följd av klimatets förändring uppstår nya växt- och svamparter i vår miljö. Maikki Pekkalas imaginära installation visar hur svampar och växter har tagit över ett träd vid gamla Kvarnen i Fiskars. Istallationen kan ses fram till 6.1.2021.

 

Maikki Pekkala är en bildkonstnär från Karislojo, som fängslas av växternas, svamparna och djurens värld. 

 

Tarja Ervasti & Annukka Larsen: Guerrilla Lighting

 

Guerrilla Lighting -ljusevenemanget är ett roligt och annorlunda socialt evenemang, där en grupp tillsammans skapar ljuskonst på tre ställen i Fiskars. Ca 30 frivilliga ljusbärare förverkligar en ljusinstallation som varar i bara några minuter. Publiker rör sig till fots från ett ställe till ett annat och får även de delta genom att ljusmåla. Dokumenteringen av evenemanget sköts av Antti-Jussi Rantala. Dokumentvideon kan ses i ONOMA galleriet efter evenemanget.

 

Guerrilla Lighting är den engelska ljusdesignern Martin Luptons sätt att ta kontroll över ett utrymme snabbt och effetivt. Sättet väcker också diskussion kring användning av ljus i vår omgiving.  Läs mer om Guerrilla evenemanget här och anmäl dig som ljusbärare via denna länk

 

Fiskars Guerrilla -evenemanget arrangeras lö 21.11. kl 16.30. Evenemanget tar ca 1,5h och rutten startar från Kopparsmedjan (Kopparhammarvägen 5, 10470 Fiskars). Vi rekommenderar att använda ansiktsmask, kom inte på plats om du känner dig sjuk. Vi följer coronarestriktioner. 

 

Ljusdesigner Tarja Ervasti har gjort en lång karriär som innehåller hundratals ljusverk och -installationer i Finland och i Norden. 

 

Ljusdesigner Annukka Larsen har jobbat som designer för arkitekturbelysning i 20 år. Första Guerilla lighting evenemanget i Finland förverkligades i Jyväskylä där hon har jobbar.