Välkommen till Fiskars!

Fiskars Village är beläget ca en timme västerut från Helsingfors, i Raseborgs stad. Fiskars Village har blivit vald till bästa inhemska resmål åren 2017 och 2019 och vunnit Europeiska kommissionens och Visit Finlands Culture EDEN in Finland -pris 2018. Den gamla bruksorten är även ett hem för över 500 invånare.

I Fiskars finns förutom butiker, restauranger, hotell och caféer också en skola, daghem och rikligt av andra tjänsert och företag.

ÄNDRINGAR I TJÄNSTERNAS ÖPPETTIDER

Kära besökare,

På grund av de regleringar och rekommendationer som gjorts av myndigheterna gällande coronaviruset, begränsar en del av Fiskars företag sina öppettider för tillfället. Med begränsade öppettider kan vi bättre kontrollera antalet människor och därmed minska risken för spridning av viruset.
Vi uppdaterar våra hemsidor med nya öppettider kontinuerligt www.fiskarsvillage.fi.

Situationen kan dock förändras snabbt, så vi rekommenderar att du kontaktar företaget direkt angående öppettider och tillgång till tjänsten. Företagsinformation hittar du på följande adresser:
Verkstäder och butiker: https://www.fiskarsvillage.fi/putiikit-ja-palvelut/
Restauranger och caféer: https://www.fiskarsvillage.fi/ruoka-ja-juoma/
Logi: https://www.fiskarsvillage.fi/majoitus/

Vår turisinfo är anträffbar per epost och via telefon normalt på vardagar kl. 10-16. Kontaktuppgifter: fiskarsvillage@fiskars.com och 020 439 2099 och vår turistinfo i Kasarmi-1851 byggnaden är öppet onsdag till söndag kl. 10-17.
Vi svarar gärna på frågor om ditt besök.

Vi kommer att uppdatera information om tjänsternas tillgänglighet genast då vi har tillgång till den.

Vi hoppas alla hålls friska, önskar Fiskars Village team

INSTRUKTIONER FÖR VÅRA BESÖKARE

En del av Fiskars butiker och verkstäder kommer att ha öppet normalt medan en del begränsar sina öppettider pga coronaviruset. Vi rekommenderar att du kontaktar företagen direkt om förfrågningar om öppettider och tillgängligheten. Vi uppdaterar information till vår hemsida kontinuerligt: www.fiskarsvillage.fi

Vi ber våra besökare att hålla längre fysiskt avstånd till personer i kundtjänst och andra besökare. Vi har ökat rengöringen i de offentliga toaletterna och turistinfo, och sett till att vi har tvål och handdesinfektionsmedel i våra utrymmen.
Vi ber er att följa de allmänna instruktionerna som utgetts av Institutet för Hälsa och Välfärd, som berör bekämpning av coronaviruset och att undvika att komma till Fiskars affärsutrymmen om ni upplever influensasymtom.

På så sätt säkrar vi både egen och andras hälsa och samtidigt bekämpar vi spridningen av infektion.

Vår turistinfo svarar gärna på frågor som berör ditt besök: fiskarsvillage@fiskars.com och 020 439 2099.

Läge

GPS adress: Fiskars [60°7'48"N, 23°32'40"E]

Adress för navigator: Åkerraden 1, Fiskars, du kommer till torgparkeringen

Fiskars är beläget en ca en timmes körning från Helsingfors västerut, i Raseborgs stad. Från Helsingfors kan man anlända med buss eller tåg till Karis och resten av vägen ca 15km går smidigt med taxi eller lokal buss. Vi ber att observera att det inte körs bussturer under veckosluten.

 

 

Bra att veta

Hur hittar jag fram?

Från Helsingfors kan man anlända med buss eller tåg till Karis och resten av vägen ca 15km går smidigt med taxi eller lokal buss eller cykel. Vi ber att observera att det inte körs bussturer under veckosluten.

GPS-adress: Fiskars [60°7’48″N, 23°32’40″E]. Med adressen Åkerraden 1 i navigatorn kommer du till torgparkeringen. Närmaste tågstation finns i Karis ochnärmaste flygfäölt är helsingfors-Vanda flygfält.

Tåg tidtabeller: www.vr.fi

Buss tidtabeller: www.matkahuolto.fi

 

Inträdesavgift

Vi tar ingen inträdesavgift för att vistas på området och parkeringen är avgitsfri (bortsätt från vissa evenemang). Fiskars museum och sommar- och vinterutställningarna är avgiftsbelagda. 

Fiskars Village är även ett hem

Vi ber er att respeketa hemfriden i bruksområdet och vistas på områden och rutter som är utmärkta i vår turistkarta. 

Öppettider

Fiskars Village är öppet året om. En del av tjänsterna är öppna endast under sommarsäsongen, men de flesta tjänsterna är öppna året om. Nogrannare öppettider hittas under Butiker och tjänster/Mat och dryck/Inkvartering. 

Bankautomat

Det finns ingen bankautomat i Fiskars, men i butiken (K-market) kan man lyfta pengar i samband med uppköp. Närmaste bankautomaten finns i Pojo på adressen Pojovägen 2, vid S-market. 

Husdjur

Husdjur är välkomna till Restaurant Kuparipaja och Fiskars Wärdshus samt alla caféer. I Hotel Tegel och Fiskars Wärdshus finns det skilda rum för husdjur.

Turistinfo

Turistinfo i Kasarmi 1852-byggnaden (Fiskarsvägen 360) är normalt öppet ti-sö kl 11-17. Där delas ut kartor på området och tips på vad man kan uppleva under sin vistelse. Vi säljer även vykort och små souvenirer. Turistinfo betjänar året om på 020 439 2099 och fiskarsvillage@fiskars.com. 

 

 

Barnens Fiskars

Reser du med barn? På barnens Fiskars sidan har vi samlat ihop några tips för dig som reser med barn. För att besöket skulle vara så trevligt som möjligt föreslår vi att ni kolla tjänsterna öppettider på förhand.

Barnens Fiskars

Din feedback är värdefull!

Vi samlar aktivt in feedback av våra beöskare. tack för din feedback!


KokousVirkistys-tykypäiväHäätPerhejuhlat

Global Top 100 Sustainable Destinations 2019

Green Destinations

Vuoden kotimainen matkakohde 2019

Finnish Travel Gala 2019 – SMAL

Culture EDEN
In Finland 2017

Vuoden kotimaan matkakohde 2015,

Matkailutoimittajien Kilta ry

Certificate of Excellence 2018

Tripadvisor

“Fiskars is a popular place – a thriving, 600-strong community of artists and craftspeople”

Wallpaper – toukokuu 2019

 

“Fiskars is an attractive place by any measure”

Aug 2018

“Captivating rural charm”

Aug 2017