Välkommen till Fiskars!

Fiskars Village ligger en timmes körväg västerut från Helsingfors, i staden Raseborg. Fiskars Village har belönats med följande priser: årets bästa inhemska resemål år 2016 och Europeiska Komissionens och Visit Finlands Culture EDEN in Finland år 2018. Den gamla bruksdestinationen är också hem för ca 500 invånare.

I Fiskars finns det butiker, verkstäder, hotell och restauranger. Bruket har också sin egen skola, daghem och andra tjänster och företag.

Culture EDEN
In Finland 2017

Visit Raseborg

 

“Fiskars is an attractive place by any measure”

Aug 2018

“Captivating rural charm”

Aug 2017

Vuoden kotimaan matkakohde 2015,

Matkailutoimittajien Kilta ry

Sijainti

GPS adress: Fiskars [60°7'48"N, 23°32'40"E]

Adress för navigator: Åkerraden 1, Fiskars (eller Fiskari)

Fiskars Village ligger en timmes körväg västerut från Helsingfors, i staden Raseborg. Tågresan från Helsingfors till Karis tar en timme. Mellan Karis och Fiskars kan man ta taxi eller buss, resan tar ca 15min.

 

 

Dina åsikter är viktiga för oss!

Vi samlar aktivt in feedback av våra besökare.


KokousVirkistys-tykypäiväHäätPerhejuhlat

Bra att veta

GPS address: Fiskars[60°7’48″N, 23°32’40″E]

Navigator address: Åkerraden 1, Fiskars (torgparkeringen)

Fiskars ligger ca en timmes körväg från Helsingfors västerut, i Raseborgs stad. Man kan ta sig med buss eller tåg från Helsingfors till Karis. Avståndet mellan Karis och Fiskars är 15km och då kan man ta buss eller taxi till Bruket. Det går även dagligen en direkt förbindelse från Helsingfors.

Tågtidtabeller: www.vr.fi

Busstidtabeller: www.matkahuolto.fi

 

Inträdesavgifter

Det är ingen inträdesavgift till området och parkeringen i Fiskars bruk är kostnadsfritt (förutom vissa evenemnag). Fiaksrs Museum och vissa utställningar är avgiftsbelagda. Fiskars 1649-utställningen i Fiskars Shop är inträdesfri. 

Fiskars Village är även ett hem

Vi ber besäkarna att respektera de som bor i Fiskars och röra sig endast på rutter och områden som är utmärkta på kartan.

Öppettider

Fiskars Village är öppet året om. En del av tjänsterna är öppna endast under sommaren, men en del har öppet hela året. Nogrannare öppettider till butiker hittas här. 

Bankautomat

I Fiskars Village finns ingen bankautomat. Den närmaste automaten finns i Pojo, vid S-market, adress: Pojovägen 2.

Husdjur

Husdjur är välkomna till restaurant Kuparipaja och Fiskars Wärdshus samt till caéerna. I hotel Tegel och Fiskars Wärdshus finns rum som tillåter husdjur. 

Turistinformation

Turistinformationen är öppen i Kasarnen 1852 (Fiskarsvägen 360) ti-sö kl. 11-17 (6.12 och 24-26.12 stängt). Du når oss även på 020 439 2099 och fiskarsvillage@fiskars.com. 

Vi uppskattar din feedback!

Vi samlar in respons av våra besökare. Du kan skicka feedback åt oss genom formulären uppe på sidan, eller till fiskarsvillage@fiskars.com. Tack för din tid!