Elämysten illat

Fiskarsin kyläseura yhdessä Fiskars Villagen ja paikallisten yritysten ja toimijoiden kanssa järjestävät elämysten iltoja kesätorstaisin klo 15-20 eri puolilla Fiskarsin ruukkia. Tervetuloa tutustumaan Fiskarsin ruukkiin, ruukin palveluihin ja ihmisiin!
Tapahtuman päivämäärä
24.06.2021 - 05.08.2021
Aukioloajat
Kesätorstaisin klo 15-20
Osoite
10470 Fiskars
Jokaiselle kesäillalle on eri teema:
24.6. – Juhannus
Tervetuloa juhannusostoksille ruukkiin! Täältä löydät kesäjuhlien herkut, kesäkukat ja mökkiviemiset. Samalla ruukkivierailu kutsuu laskeutumaan ihanan rentoon juhannustunnelmaan.
Vanhan Paloaseman edustalla (kartalla nro 13) esillä entisöity Stutz-paloauto pienen esittelytekstin kera.
8.7. – Paja-aukio tutuksi
Paja-aukion (kartassa nro 4) yrittäjät pitävät ovet avoinna iltaan asti ja esittelevät toimintaansa.
15.7. – Yläruukki tutuksi
Yläruukin yrittäjät ja toimijat pitävät ovet avoinna iltaan asti ja esittelevät toimintaansa.
22.7. – Lasten ilta
Pajoilla ja puistoalueella järjestetään ohjelmaa lapsille ja perheille.
29.7. – Opastuksia ja oppeja
Illan aikana järjestetään hop-on opastuksia eri teemoilla. Opi entisajan elämästä ja vanhan rautaruukin arjesta.
 • Ruukin arkea ja juhlaa kierrokset
  • Elämysten iltana, torstaina 29.7, klo 17, 18 ja 19.00, kierrokset suomeksi, oppaananne toimii Heli Laaksonen. Vapaaehtoinen maksu suoraan oppaalle. Aloituspaikkana Matkailuinfon edusta, nro 20 Fiskars Villagen kartassa
 • Makasiinin opastetut kierrokset
  • Lähdöt Makasiinin sillalta klo 17.00, 17.30 ja 18.00, oppaana Marja Prehti-Wright. Nro 3 kartassa. Ilmainen pääsy.
 • Hiljainen Polku – Opastettu hiljainen Risslan metsäpolkukierros 30€/2 hlö (normaalihinta 30€/hlö)
  • Kuljemme metsäpolkua hiljaisuudessa, välillä pysähtyen kuuntelemaan ääniä, haistelemaan tuoksuja, tunnustelemaan maata jalkojen alla tai kiveä kämmenellä. Noin polun puolivälissä pysähdymme järven rantaan yrttiteen ääreen, edelleen hiljaisuudesta nauttien. Miltä juoma maistuu, miltä se tuoksuu, mitä muistoja tai ajatuksia se meissä herättää? Teehetken jälkeen jatkamme polkua eteenpäin, hiljaisuudessa. Ennen polun loppua pysähdymme vielä hetkeksi ja kaikilla on mahdollisuus jakaa ajatuksia ja kokemuksia, mitä hiljaisuudessa kulkeminen on mahdollisesti herättänyt. Polku paikoitellen hieman vaativa. Pukeuduthan sään mukaisesti. ’
  • Opastukset klo 15 ja 17:30. Alkaa osoitteesta Långdalintie 6, 10470 Raasepori. Pääsee hyvin lähelle aloituspaikkaa. Pysäköinti, Fiskarsin ruukin torialueen parkkipaikalle.
  • Polun pituus n.4km. Kesto n 2h. Hinta 30€/2hlö. Ryhmäkoko 2-8 osallistujaa.
  • Tiedustelut ja varaukset: elinasurakka@gmail.com / 044 356 3063. Maksu mobilepaylla, tilisiirrolla tai käteisellä.

 

 • Café Bar Pesula Fiskars
  • Kansainvälisiä rytmejä ja äänimaailmoja tarjoilee Nils Kercher & Kira Kaipainen 29.7. @Cafe Bar Pesula terassilla, klo 20 alkaen, ilmainen sisäänpääsy. Nils ja Kira vievät sinut lyyriselle matkalla sekoitellen herkkiä koran tuottamia säveliä, akustisen kitaran sointuja, tarttuvia perkussio rytmejä, sekä  sielukasta ja runollista laulua. (Nils Kercher: laulu / kitara / kora (Afrikkalainen harppu) :
   Kira Kaipainen: laulu / perkussiot / balafon)
5.8. – Luonto kutsuu
Tutustumme Fiskarsia ympäröivään luontoon partiolaisten ja paikallaisten outdooryrittäjien ja urheiluseuran opastuksella. Lapsille ja perheille suunnistusta, partiorasteja ja opastettuja retkiä. Mahdollisuus tutustua maastopyöräilyyn ja melontaan tai SUPpailuun.
ONOMAn kesänäyttely Täällä | Här | Here on avoinna joka elämystorstai klo 15-20.

Suunnittele vierailusi

Suunnittele vierailusi on työkalu jolla voit merkitä itsellesi kiinnostavia kohteita ja räätälöidä oman Fiskars vierailu kokemuksesi.

Kuinka tämä toimii?

Suunnittele vierailusi toiminnalisuuden avulla voit kerätä itseäsi kiinnostavia tapahtumia, aktiviteeteja ja kohteita Minun listalle. Luomasi lista autaa sinua räätlöimään oman näköisesi Fiskars vierailun.

Kerääminen listalle tapahtuu klikkaamalla, missä tahansa sivustolla, tapahtuman, aktiviteetin tai kohteen yhteydessä oleva sydänsymbolia. Kohteen poistaminen omalta listalta tapahtuu painamalla kyseisen kohteen X symbolia

Valmiin listan voit tulostaa tai lähettää sen omaan sähköpostiisi.

Minun lista
Varaa aikaa
Numero kartalla
Suunnittele vierailusi