KWUM talvinäyttelyt

Talvinäyttelyissä on esillä teoksia Tuula Auermaalta, Erkka Auermaalta, Howard Smithiltä sekä Camilla Mobergiltä.
Tapahtuman päivämäärä
01.11.2020 - 06.04.2021
Aukioloajat
1.11.20.-6.4.21, ke-su klo 12-17. HUOM! Pääsiäisenä myös avoinna ke-su klo 12-17.
Pääsymaksu
8 €/aikuiset, 5 €/eläkeläiset, opiskelijat, alle 16-vuotiaat ilmaiseksi.
Osoite
KWUM, Baklurantie 12, 10470 Fiskars
Puhelinnumero
+358 50 5112232
Sähköposti

KWUM keramiikkamuseon  talviajan näyttelyssä  on esillä neljän taiteilijan teoksia, keramiikasta sekä lasista. KWUM talvinäyttely on avoinna 1.11.20.- 6.4.2021, keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-17.

 

Alla esittelyt KWUM näyttelyn tekijöistä

 

TUULA AUERMAA Poltettu viiva

ERKKA AUERMAA Veistoksia

Olemme ylpeitä saadessamme tilaisuuden pitää yhteisnäyttelyn keramiikkamuseo KWUMissa. Arkkitehtooninen kokonaisuus rakentaa uskomattoman hienon tilan missä valo ja luonto kohtaavat. Tuulan näyttelykokonaisuus muodostaa retrospektiivisen polun, poimintoja töistä vuosien varrelta. Vanhimmat Tuulan työt ovat silloisen Taideteollisen oppilaitoksen ajoilta 60-luvulta ja poltettu Ateneumin pihalla olleessa puu-uunissa.

Itselläni esillä olevista töistä melkoinen osa on syntynyt kahden viime vuoden aikana, joten samanlaista retrospektiivistä näköalaa ei niistä muodostu.

Näin laajan ja pitkään työllistäneen näyttelyn valmistuessa, kokee jotain samanlaista kuin vaeltaja joka vihdoin löytää taukopaikan. On hyvä istahtaa ja katsella kuljettua matkaa.

 

HOWARD SMITH Ceramic Art

Luovuuden moniosaaja, taiteilija ja muotoilija Howard Smith (s. 1928) on asunut  Fiskarsissa jo yli kaksikymmentä vuotta. On ilo esitellä hänen keramiikkataideteoksiaan KWUM -talvinäyttelyssä.

Howard Smith muutti Yhdysvalloista Suomeen 1960-luvulla. Hän on tullut kuuluisaksi rajattomuudestaan taiteilijana ja muotoilijana. Mikään materiaali ei ole ollut esteenä

hänen taiteelliselle työskentelylleen. Hän on avannut suomalaisille värikkään maailmankuvansa muun muassa talonpoikaisen esineistömme kautta. Hän on puhaltanut henkeä hyljeksittyyn romurautaan. Hänen teoksensa huokuvat iloa, huumoria ja oivalluksia.

Smithin Vallilalle 60-luvulla suunnittelemat tekstiilit ja Arabian 80-luvun keramiikkateokset

ovat yhä suosittuja. Vuosikymmenien ajan hän on ehtinyt tehdä lukuisia tilauksia julkisiin tiloihin. Ennen asettumista Fiskarsiin hän toimi vaimonsa Erna Aaltosen kanssa Tervakoskella omassa studiossa.

Howard Smith palkittiin 2001 Valtion muotoilupalkinnolla ja vuodesta 2003 hän on nauttinut valtion taiteilijaeläkettä. Tänä vuonna Ateneumin taidemuseo on kartuttanut kokoelmiaan useilla Howard Smithin taideteoksilla.

KWUM-museon näyttelyssä, HOWARD SMITH Ceramic Art, on esillä uniikkeja keramiikkateoksia, kaikki viime vuosikymmeniltä.

 

CAMILLA MOBERG Messengers in Glass – The Invisibles

Näyttely MESSENGERS IN GLASS – THE INVISIBLES esittää Camilla Mobergin uusia valoveistoksia.

Kautta aikojen ihmisten tekemät luonnonkivimuodostelmat ovat olleet merkityksellisiä ja eri kulttuureissa viestittäneet eri asioita. Kivipinoja löytyy luonnosta ympäri maailmaa merkitsemään kulkureittejä, näyttämään tietä muille – jättämään hiljaisen viestin ohikulkijalle. Kivimuodostelma symboloi minulle yhteisöllisyyttä ja inhimillisyyttä, ihmisen ja luonnon yhteenkuuluvuutta. Messengers in Glass -sarjan teokset ovat syntyneet luonnonkivien ja kivimuodostelmien inspiroimina.

The Invisibles -näyttelyssa KWUMissa esitän projektin ensimmäisiä valoveistoksia. Projekti jatkuu koko vuoden 2021.

Teoksien päämateriaali on suupuhallettu lasi. Lasiosiot valmistetaan käsin Suomen vanhimmassa lasiruukissa Nuutajärvellä. Jokainen lasielementti on uniikki ja valmistettu perinteisin menetelmin. Muottia ei käytetä. Luonnonkivet ovat osa kokonaisuutta.

Työryhmä

lasinpuhaltajat Janne Rahunen ja Manuel Diemer, Nuutajärvi,lasiosien hionta Heikki Viinikainen, Nuutajärvi, kivien työstö : Loimaan Kivi,sähköistys : Cariitti oy

CAMILLA MOBERG on Fiskarsissa asuva ja työskentelevä teollinen muotoilija, joka tunnetaan vahvojen muotojen, kontrastien ja värien taitajana. Voimakas veistoksellisuus luonnehtii parhaiten hänen taidelasituotantoaan.

TERVETULOA

Karin Widnäs

 

Suunnittele vierailusi

Suunnittele vierailusi on työkalu jolla voit merkitä itsellesi kiinnostavia kohteita ja räätälöidä oman Fiskars vierailu kokemuksesi.

Kuinka tämä toimii?

Suunnittele vierailusi toiminnalisuuden avulla voit kerätä itseäsi kiinnostavia tapahtumia, aktiviteeteja ja kohteita Minun listalle. Luomasi lista autaa sinua räätlöimään oman näköisesi Fiskars vierailun.

Kerääminen listalle tapahtuu klikkaamalla, missä tahansa sivustolla, tapahtuman, aktiviteetin tai kohteen yhteydessä oleva sydänsymbolia. Kohteen poistaminen omalta listalta tapahtuu painamalla kyseisen kohteen X symbolia

Valmiin listan voit tulostaa tai lähettää sen omaan sähköpostiisi.

Minun lista
Varaa aikaa
Numero kartalla
Suunnittele vierailusi