LEAD! festivaalin päätöskonsertti Fiskarsissa

LEAD! Akatemian ja festivaaliviikon päätöskonsertti lauantaina 8.8. klo 19 Vanhalla Veitsitehtaalla
Tapahtuman päivämäärä
08.08.2020
Pääsymaksu
alkaen 59,50€
lippu.fi
Osoite
Vanha Veitsitehdas, Peltorivi 7, 10470 Fiskars

”PANULAN LUOKKA” 

LEAD! Akatemian ja festivaaliviikon päätöskonsertissa lauantaina 8.8. juhlitaan Jorma Panulaa ja hänen elämäntyötään useamman kapellimestaripolven kouluttajana. Ainutlaatuisessa konsertissa Suomalaista kamariorkesteria johtaa Panulan itsensä lisäksi Jukka-Pekka Saraste, Esa-Pekka Salonen, Dalia Stasevska, Klaus Mäkelä ja Sakari Oramo. Solistina soittaa Pekka Kuusisto.

Konsertti alkaa klo 19.00 Fiskarsin Veitsitehtaalla. Väliajallisen konsertin lippuja myydään vain Lippu.fi -verkkomyymälässä 16.7. alkaen. Koronapandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi saliin päästetään rajallinen määrä yleisöä ja katsomossa huomioidaan turvarajat. Verkkolähetyksenä konserttia voi seurata Konsertti kotiin -palvelun lisäksi kansainvälisessä IDAGIO Live -palvelussa, jonka yleisö voi konsertin jälkeen osallistua verkossa myös Green Room -sessioon ja esittää taiteilijoille kysymyksiä.

 

LEAD! -säätiö avaa kansainvälisen kapellimestari- ja solistiakatemian kesäfestivaalillaan Fiskarsissa.

Äskettäin myös Suomeen rekisteröity kansainvälinen LEAD! -säätiö käynnistää uuden kesäfestivaalin ja koulutusohjelman Raaseporin Fiskarsiin. Tapahtumaa vietetään Fiskarsissa ja Lohjalla 2. – 8.8.2020
Festivaali huipentuu Jorma Panulan 90-vuotisjuhlakonserttiin ja kunnioittaa hänen työtään useiden kapellimestaripolvien kouluttajana. Ainutlaatuisessa konsertissa Suomalaista Kamariorkesteria johtaa Panulan itsensä lisäksi Jukka-Pekka Saraste, Esa-Pekka Salonen, Dalia Stasevska, Klaus Mäkelä ja Sakari Oramo.
Viikon mittaisen tapahtuman ohjelmassa on mestariluokkia, uratyöpajoja, keskusteluja ja neuvontaklinikoita, jotka keskittyvät johtamiseen, mentorointiin ja klassisen musiikin toimintaympäristöön. LEAD! -säätiön perustaja ja taiteellinen johtaja on kapellimestari Jukka-Pekka Saraste.
Akatemiaviikon ohjelma on suunniteltu uuden sukupolven nuorille kapellimestareille ja klassisen musiikin soittajille sekä Suomessa että kansainvälisesti. Osa opiskelijoista on paikalla Fiskarsissa, osa osallistuu eri puolilta maailmaa etäyhteyksien kautta.
Akatemian johdosta vastaa LEADin taiteellinen johtaja Jukka-Pekka Saraste, opettajina vierailevat mm. Esa-Pekka Salonen, Sakari Oramo ja Jorma Panula. Ohjelmaan kuuluviin keskustelutilaisuuksiin ja kamarikonsertteihin on yleisöllä vapaa pääsy.

FESTIVAALIKONSERTEISSA JUHLITAAN 90-VUOTIASTA JORMA PANULAA
LEAD! Akatemian yhteistyöorkesterina toimivalla Suomalaisella Kamariorkesterilla on perinteitä nuorten muusikoiden kouluttamisessa. Jane ja Aatos Erkon säätiön kolmevuotisen apurahan turvin SKO ja Jukka-Pekka Saraste toteuttivat ammattiin tähtäävien klassisen musiikin soitinopiskelijoiden Nuorisoakatemian vuosina 2017-2019 Tammisaaren kesäkonserttien yhteydessä. Yhteistyö jatkuu nyt LEAD! Akatemian kanssa.
Lohjan kaupunginorkesteri on Länsi-Uudenmaan ainoa ammattiorkesteri ja toinen Lead-projektin yhteistyöorkestereista. Yhteistyö laajentaa LEAD! -tapahtuman myös Lohjalle, jossa järjestetään kaksi konserttia torstaina 6.8.2020.
”Jorma Panulan vaikutus suomalaiseen kapellimestaritraditioon on valtava. LEAD! Akatemian perustaminen hänen 90-vuotissyntymäpäivänsä kynnyksellä symboloi jatkumoa yhdestä kokonaisesta kapellimestarisukupolvesta seuraavaan.” – Jukka-Pekka Saraste
Lead! The Orchestra Project

Suunnittele vierailusi

Suunnittele vierailusi on työkalu jolla voit merkitä itsellesi kiinnostavia kohteita ja räätälöidä oman Fiskars vierailu kokemuksesi.

Kuinka tämä toimii?

Suunnittele vierailusi toiminnalisuuden avulla voit kerätä itseäsi kiinnostavia tapahtumia, aktiviteeteja ja kohteita Minun listalle. Luomasi lista autaa sinua räätlöimään oman näköisesi Fiskars vierailun.

Kerääminen listalle tapahtuu klikkaamalla, missä tahansa sivustolla, tapahtuman, aktiviteetin tai kohteen yhteydessä oleva sydänsymbolia. Kohteen poistaminen omalta listalta tapahtuu painamalla kyseisen kohteen X symbolia

Valmiin listan voit tulostaa tai lähettää sen omaan sähköpostiisi.

Minun lista
Varaa aikaa
Numero kartalla
Suunnittele vierailusi