Talviloma Fiskarsissa vko 8-10

Tervetuloa viettämään rentoa ja mukavaa talvilomaa Fiskarsiin! Tässä vinkkejä päiväretkeä tai pidempää lomaa varten.
Tapahtuman päivämäärä
22.02.2021 - 14.03.2021

Talvinen Fiskars on upea! Fiskarsin läpi virtaava joki muodostaa jäätaidetta vanhojen rakennusten viereen ja päivät voi viettää putiikeissa ja nöyttelyissä, hiihtäen, lasketellen tai patikoiden.

Tässä muutama vinkki onnistuneeseen talvilomaan:

 

Yöpyminen ja ravintolat

 • Hotel Tegelissä majoitut mukavasti! Olet sitten lomalla tai etätöissä on Hotel Tegelissä mukava yöpyä. Maistuva aamianen takaa että jaksat koko päivän. Lisätiedot: www.tegel.fi
 • Fiskars Wärdshus ravintolatila on suljettu toistaiseksi, mutta lounasta tarjolla take awaynä ke-pe klo 11-14. Tiedustele myös a la carten noutomahdollisuutta. Lisätiedot www.wardshus.fi
 • Cafe Antiquessa ke-su klo 11-16 tarjolla take awaynä lämmittävä lounaskeitto ja makoisat korvapuustit.

Ulkoilma-aktiviteetit

Talviset kävelykierrokset lauantaisin ja Fiskarsin museon talvikisat

 • Tule mukaan opastuskierrokselle kuulemaan tarinoita ruukista. Kävelykierros antaa mainiot tiedot jatkaa tutustumista ruukissa itsenäisesti. Osta liput kierrokselle tästä.
 • Fiskarsin museon talvikisat ulkosalla. Museon puutarhaan on sijoitettu viisi QR-koodein varustettua aktiviteettipistettä, jotka muodostavat lyhyen polun. Tarvitset siis mukaan internet-yhteyksin varustetun puhelimen, joka lukee QR-koodeja. Tehtävät ovat avoinna aikavälillä 22.2.-7.3.2021 osoitteessa Peltorivi 26, Slaggbyggnadenin viereinen puutarha. Hyppää mukaan Fiskarsin ruukin mäkihypyn kulta-aikaan! #FMtalvikisat

AR- kierros:

 • Fiskars Village Heritage Walk – Lataa ilmainen arilyn sovellus ja hyppää AR maailmaan! Kierroksella tutustut ruukin kohteisiin henkiin heräävän historiallisen henkilön, Karin von Julinin seurassa. AR kohteet merkattu karttaan sinisella tähdellä.

Ruukin talvirastit

 • Hauska ulkoilupäivän aktiviteetti ja aivopähkinöitä koko perheelle!
 • Kierroksen pituus n. 2km ja kesto noin 1h. Kierros toteutetaan omatoimisesti kävellen ja sen voi hyvin kiertää myös lastenrattailla, pulkalla ja vaikka koiran kanssa.
 • Kierroksen varrella on ruukkiin liittyviä kysymyksiä. Suosittelemme että yksi seurueesta seuraa karttaa ja toinen kirjaa vastaukset.
 • Kaikkien osallistujien kesken arvomme 100€ lahjakortin Ravintola Kuparipajaan.
 • Lataa PDF kartta sivun ylälaidasta (mobiilissa) tai vasemmasta reunasta (pöytäkone).
 • Linkki kysymyksiin

Luontopolut

 • Risslan metsäpolku, n. 4km, vie peltomaisemien, talousmetsän ja suojellun luonnon läpi Risslan vanhan vesivoimalaitoksen rakennelmien ja Risslan putouksen luo, jossa on laavu.
 • Puulajipolku, n. 2km, vie ruukin läpi ja Kivitalon taakse Lippukalliolle. reitin varrella saat tutustua eri puulajeihin.
 • Risslan metsäpolun ja puulajipolun kartta löytyy täältä. 

Hiihto, lumikenkäily ja laskettelu

 • Lumikenkäily jäällä tai maastossa oppaan kanssa 23. ja 25.2 ja 2. ja 4.3. Osta liput täältä. Hintaan sisältyy lumikengät.
 • Perinteinen Patikointiretki Myllyjärven kauniiseen luontoon oppaan kera 27.2. ja 6.3. Osta lippu täältä.
 • Fiskarsissa on vedetty hiihtoladut läheiselle pellolle. Latutilanteesta tiedottaa Fiskarsin urheilijat FU-47
 • Upeat lähimetsät voi kokea myös lumikenkäillen tai metsäsuksilla. Fiskarissa ei ole vuokraamoa, joten tuo omat varusteet mukaasi! Reitiksi suosittelemme Risslan polun ja Fiskars Village Trail centerin reittien ympäristöä.
 • Påminnen laskettelukeskus sijaitsee vain 7km päässä Fiskarsista. Eteläisen Suomen korkein rinne tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. http://paminne.com/

Maastoratsastusta

Lähde ratsastamaan lumisiin talvimaisemiin ja kuuntelemaan metsän hiljaisuutta hevosen selässä! Retket sopivat kaikentasoisille ratsastajille, sekä aikuisille että lapsille. Lisätiedot: Antskogin talli, Maija puh. 050 345 3477. Talli sijaisee n. 4,5 kilometrin päässä ruukista.

Sisäaktiviteetit

KWUM

Keramiikkamuseo KWUM:in talvinäyttelyssä esillä upeita keraamisia ja lasisia teoksia Camilla Mobergiltä, Howard Smithiltä, Tuula Auermaalta ja Erkka Auermaalta.

Putiikit ja pajat

Fiskarsin yli 30 putiikkia ja pajaa palvelevat matkailijoita ympäri vuoden. Löydä upeita uniikkeja esineitä, taidetta, kestävia vaatteita ja asusteita, paikallista olutta ja kahvia. pajoissa näet kädentaitajat töiden parissa ja voit ostaa heidän tuotteitaan. Täältä näet putiikkien ja pajojen aukioloajat. 

Fiskars shopissa hiihtolomaviikoilla etuja perheille.

LASINPUHALLUSTA koko perheelle vko 8 ja 9

Lasinpuhaltajamestarin opissa koko perhe voi puhaltaa uniikit lasiesineet omaan kotiin tai lahjaksi jollekin tärkeälle henkilölle. Varaukset ja lisätiedot täältä. 

MAALAUSHETKI koko perheelle/pienryhmälle

Vietä rento maalaushetki perheesi parissa! Tule kokeilemaan maalaamista taidemaalari Daniel Enckellin tunnelmallisessa ateljeessa. Pääset aluksi matkalle taideteosten äärelle Danielin kertoessaan töistään ja työstään, jonka jälkeen kukin saa maalata oman pienen teoksen. Lapsille/alle 10v on värikynät käytössä. Kysy lisää ja varaa aika: fiskarsvillage@fiskars.com

 

 

 

 

 

 

Suunnittele vierailusi

Suunnittele vierailusi on työkalu jolla voit merkitä itsellesi kiinnostavia kohteita ja räätälöidä oman Fiskars vierailu kokemuksesi.

Kuinka tämä toimii?

Suunnittele vierailusi toiminnalisuuden avulla voit kerätä itseäsi kiinnostavia tapahtumia, aktiviteeteja ja kohteita Minun listalle. Luomasi lista autaa sinua räätlöimään oman näköisesi Fiskars vierailun.

Kerääminen listalle tapahtuu klikkaamalla, missä tahansa sivustolla, tapahtuman, aktiviteetin tai kohteen yhteydessä oleva sydänsymbolia. Kohteen poistaminen omalta listalta tapahtuu painamalla kyseisen kohteen X symbolia

Valmiin listan voit tulostaa tai lähettää sen omaan sähköpostiisi.

Minun lista
Varaa aikaa
Numero kartalla
Suunnittele vierailusi