Tervetuloa Fiskarsiin!

Fiskars Village sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä länteen, Raaseporin kaupungissa. Fiskars Village on palkittu parhaana kotimaan matkakohteena vuonna 2016 ja Euroopan Kommission ja Visit Finlandin Culture EDEN in Finland palkinnolla 2018. Vanha ruukkikylä on paitsi matkakohde, myös reilun 500 asukkaan koti.

Fiskarsista löytyy putiikkien, pajojen, hotellien ja ravintoloiden lisäksi koulu, päiväkoti ja kattavasti muita palveluija ja yrityksiä.

Sijainti

GPS-osoite: Fiskari [60°7'48"N, 23°32'40"E]

Navigaattoriosoite: Peltorivi 1, Fiskars (tai Fiskari) tulet torin parkkipaikalle.

Fiskars sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä länteen, Raaseporin kaupungissa. Helsingistä pääsee bussilla tai junalla Karjaalle noin tunnissa, ja noin 15 kilometrin loppumatka Fiskarsiin sujuu taksilla tai paikallisella linja-autolla. Huomioithan, että bussiyhteyksiä ei ole viikonloppuisin.  Helsingistä pääset myös kätevästi paikalle joulubusseilla tai DriveNow-kaupunkiautolla.

 

Hyvä tietää

Miten pääsen parhaiten kohteeseen?

Helsingistä pääsee bussilla tai junalla Karjaalle noin tunnissa, ja noin 15 kilometrin loppumatka Fiskarsiin sujuu taksilla, paikallisella linja-autolla, tai vaikkapa pyörällä. Huomioithan, että bussiyhteyksiä ei ole viikonloppuisin.

GPS-osoite: Fiskari [60°7’48″N, 23°32’40″E]. Navigaattori osoitteella Peltorivi 1, Fiskars (tai Fiskari) tulet torin parkkipaikalle. Lähin rautatieasema on Karjaa ja lähin lentokenttä Helsinki-Vantaa.

Junien aikataulut: www.vr.fi

Linja-autojen aikataulut: www.matkahuolto.fi

 

Pääsymaksut

Alueelle ei ole pääsymaksua ja pysäköinti ruukissa on maksutonta (poislukien tietyt tapahtumat). Fiskarsin museo ja kesä- ja talvinäyttelyt ovat pääsymaksullisia. Fiskars 1649-näyttely Fiskars shopin yhteydessä on kävijälle maksuton.

Fiskars Village on myös koti

Pyydämme vierailijoita kunnioittamaan asukkaiden kotirauhaa kulkemalla karttaan merkittyjä reittejä.

Aukioloajat

Fiskars Village on avoinna ympäri vuoden. Osa palveluista ovat avoinna kesäkuukausina, mutta moni palveluista myös ympärivuotisesti. Tarkemmat palveluiden aukioloajat löytyvät täältä 

Pankkiautomaatti

Fiskars Villagessa ei ole pankkiautomaattia vaan lähin löytyy Pohjan keskustasta S-marketin edustalta osoitteesta Pohjantie 2.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita Ravintola Kuparipajaan ja Fiskars Wärdshus-ravintolaan sekä kahviloihimme. Hotel Tegelistä ja Fiskars Wärdshus-hotellista löytyvät myös huoneet lemmikkien kanssa matkustaville.

Matkailuneuvontaa

Matkailuneuvonta on avoinna Kasarmi 1852-rakennuksessa (Fiskarsintie 360) 1.9.2019 alkaen ti-su klo 11-17 (23.-26.12. ja 1.1. suljettu). Neuvonnasta saat vinkkejä ruukkivierailuun ja alueen karttoja. Myynnissä postikortteja ja Fiskars Village-tuotteita. Matkailuneuvonnan tavoitat ympäri vuoden: 020 439 2099 ja fiskarsvillage@fiskars.com. 

 

 

Lasten Fiskars

Reissussa lasten kanssa? Lasten Fiskars -sivulle olemme koostaneet muutamia vinkkejä ja hyödyllisiä tietoja sinulle, joka vierailet lasten kanssa. Jotta vierailu olisi mahdollisimman sujuva ja mukava, suosittelemme tarkistamaan palveluiden sijainnit ja aukioloajat etukäteen.

Lasten Fiskars

Palautteesi on meille tärkeää!

Keräämme aktiivisesti palautetta asiakkailtamme. Kiitos tärkeästä palautteestasi!


KokousVirkistys-tykypäiväHäätPerhejuhlat

Global Top 100 Sustainable Destinations 2019

Green Destinations

Vuoden kotimainen matkakohde 2019

Finnish Travel Gala 2019 – SMAL

Culture EDEN
In Finland 2017

Vuoden kotimaan matkakohde 2015,

Matkailutoimittajien Kilta ry

Certificate of Excellence 2018

Tripadvisor

”Fiskars is a popular place – a thriving, 600-strong community of artists and craftspeople”

Wallpaper – toukokuu 2019

 

“Fiskars is an attractive place by any measure”

Aug 2018

“Captivating rural charm”

Aug 2017