Tervetuloa Fiskarsiin!

Fiskars Village sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä länteen, Raaseporin kaupungissa. Fiskars Village on palkittu parhaana kotimaan matkakohteena vuonna 2016 ja Euroopan Kommission ja Visit Finlandin Culture EDEN in Finland palkinnolla 2018. Vanha ruukkikylä on paitsi matkakohde, myös reilun 500 asukkaan koti.

Fiskarsista löytyy putiikkien, pajojen, hotellien ja ravintoloiden lisäksi koulu, päiväkoti ja kattavasti muita palveluija ja yrityksiä.

Hyvä vierailijamme,

Tarkemmat palveluiden aukioloajat löytyvät www.fiskarsvillage-sivuilta sekä toimijoiden omilta kotisivuilta.

Jotta vierailusi ruukissa olisi mahdollisimman miellyttävä ja turvallinen, olemme tehostaneet siivousta, rajanneet kävijämääriä museoissa ja näyttelyssä sekä kiinnittäneet ruukkiin oransseja tarroja muistuttamaan turvavälien tärkeydestä. Lisäksi käsidesipisteitä on lisätty ja osalla toimijoistamme on käytössä asiakaspalvelussa pleksit. Huomioithan vierailusi aikana myös hyvän käsihygienian ja suosithan ostoksissasi korttimaksua.

Matkailuneuvontamme auttaa teitä kaikissa vierailuun liittyvissä kysymyksissä osoitteessa fiskarsvillage@fiskars.com ja puhelimitse numerossa 020 439 2099.

Ihanaa ja turvallista ruukkivierailua!

 

 

 

Sijainti

GPS-osoite: Fiskars [60°7'48"N, 23°32'40"E]

Navigaattoriosoite: Peltorivi 1, Fiskars, tulet torin parkkipaikalle.

Fiskars sijaitsee noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä länteen, Raaseporin kaupungissa. Helsingistä pääsee bussilla tai junalla Karjaalle noin tunnissa, ja noin 15 kilometrin loppumatka Fiskarsiin sujuu taksilla, paikallisella linja-autolla tai polkupyörräillen. Huomioithan, että bussiyhteyksiä ei ole viikonloppuisin.

 

Hyvä tietää

Miten pääsen parhaiten kohteeseen?

Helsingistä pääsee bussilla tai junalla Karjaalle noin tunnissa, ja noin 15 kilometrin loppumatka Fiskarsiin sujuu meidän Shuttle kuljetuksella.

GPS-osoite: Fiskars [60°7’48″N, 23°32’40″E]. Navigaattori osoitteella Peltorivi 1, Fiskars, tulet torin parkkipaikalle. Lähin rautatieasema on Karjaa ja lähin lentokenttä Helsinki-Vantaa.

Junien aikataulut: www.vr.fi

Linja-autojen aikataulut: www.matkahuolto.fi

 

Pääsymaksut

Alueelle ei ole pääsymaksua ja pysäköinti ruukissa on maksutonta (poislukien tietyt suuremmat tapahtumat). Fiskarsin museo ja kesä- ja talvinäyttelyt ovat pääsymaksullisia.

Fiskars Village on myös koti

Pyydämme vierailijoita kunnioittamaan asukkaiden kotirauhaa kulkemalla karttaan merkittyjä reittejä.

Välitämme ympäristöstämme

Fiskarsin Ruukin vetovoimaisuus perustuu sen kulttuuri- ja luontoarvoihin. Tämä sitouttaa meidät toimimaan vastuullisesti ja kestävästi, ei ainoastaan matkailun saralla, vaan koko alueen ylläpidossa ja kehityksessä. Lue lisää meidän kestävän kehityksen periaatteistamme täältä.

Aukioloajat

Fiskars Village on avoinna ympäri vuoden. Osa palveluista ovat avoinna kesäkuukausina, mutta moni palveluista myös ympärivuotisesti. Tarkemmat palveluiden aukioloajat löytyvät täältä 

Pankkiautomaatti

Fiskars Villagessa ei ole pankkiautomaattia vaan lähin löytyy Pohjan keskustasta S-marketin edustalta osoitteesta Pohjantie 2.

Lemmikkieläimet

Lemmikkieläimet ovat tervetulleita Ravintola Kuparipajaan ja Fiskars Wärdshus-ravintolaan sekä kahviloihimme. Hotel Tegelistä ja Fiskars Wärdshus-hotellista löytyvät myös huoneet lemmikkien kanssa matkustaville.

Sähköauton ja sähköpyörän latauspisteet.

Virta sähköauton latauspisteitä löytyy Fiskarsista kaksi, joissa molemmissa voi ladata kaksi autoa samaan aikaan. Toinen piste sijaitsee Lukaalin parkkipaikalla, ja toinen Torin parkkipaikalla. Siirräthän autosi latausken jälkeen, kiitos.

Shimanon sähköpyörän latauspiste löytyy Cafe Bar pesulasta

Matkailuneuvontaa

Matkailuneuvonnan tavoitat ympäri vuoden numerosta: 020 439 2099 ja osoitteesta: fiskarsvillage@fiskars.com. 

Bicycle Friendly Raseborg

Fiskars – ja koko Raaseporin kaupunki on pyöräily-ystävällinen. Fiskarsin maastopyöräreitit ja upeat maalaismaisemat antavat iloa ja elämyksiä sekä maastopyöräilijälle että retki- ja maantiepyöröilijälle. Pyörien huolto- ja pesupiste löytyy Paja-aukiolta, Fiskars Village Trail Centerin vuokraamon vierestä. Cafe Bar Pesulasta löytyy työkaluja, sisärenkaat ja sähköpyörien latauspiste. Vesipullon voi täyttää ravintoloissa ja kahviloissa. Pyörien säilytys hotellivieraille järjestetään.

 

 

Lasten Fiskars

Reissussa lasten kanssa? Lasten Fiskars -sivulle olemme koostaneet muutamia vinkkejä ja hyödyllisiä tietoja sinulle, joka vierailet lasten kanssa. Jotta vierailu olisi mahdollisimman sujuva ja mukava, suosittelemme tarkistamaan palveluiden sijainnit ja aukioloajat etukäteen.

Lasten Fiskars

Palautteesi on meille tärkeää!

Keräämme aktiivisesti palautetta asiakkailtamme. Kiitos tärkeästä palautteestasi!


   KokousVirkistys-tykypäiväHäätPerhejuhlat

   Global Top 100 Sustainable Destinations 2019

   Green Destinations

   Vuoden kotimainen matkakohde 2019

   Finnish Travel Gala 2019 – SMAL

   Culture EDEN
   In Finland 2017

   Vuoden kotimaan matkakohde 2015,

   Matkailutoimittajien Kilta ry

   Certificate of Excellence 2018

   Tripadvisor

   ”Fiskars is a popular place – a thriving, 600-strong community of artists and craftspeople”

   Wallpaper – toukokuu 2019

    

   “Fiskars is an attractive place by any measure”

   Aug 2018

   “Captivating rural charm”

   Aug 2017

   Suunnittele vierailusi

   Suunnittele vierailusi on työkalu jolla voit merkitä itsellesi kiinnostavia kohteita ja räätälöidä oman Fiskars vierailu kokemuksesi.

   Kuinka tämä toimii?

   Suunnittele vierailusi toiminnalisuuden avulla voit kerätä itseäsi kiinnostavia tapahtumia, aktiviteeteja ja kohteita Minun listalle. Luomasi lista autaa sinua räätlöimään oman näköisesi Fiskars vierailun.

   Kerääminen listalle tapahtuu klikkaamalla, missä tahansa sivustolla, tapahtuman, aktiviteetin tai kohteen yhteydessä oleva sydänsymbolia. Kohteen poistaminen omalta listalta tapahtuu painamalla kyseisen kohteen X symbolia

   Valmiin listan voit tulostaa tai lähettää sen omaan sähköpostiisi.

   Minun lista
   Varaa aikaa
   Numero kartalla
   Suunnittele vierailusi